Rubí Republicana proposa un increment de zones verdes a la ciutat

La formació denuncia que Rubí disposa d'1,5 metres quadrats de zona verda per habitant quan n'haurien de ser 15

Lluís Roset, Cristina Álvarez i Imma Tamame, de Rubí Republicana
Lluís Roset, Cristina Álvarez i Imma Tamame, de Rubí Republicana | Cedida
Redacció
26 d'abril del 2019
Rubí Republicana - Primàries Catalunya (RR-PC) ja està treballant en el programa electoral de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Els candidats i candidates de la formació estan recorrent diverses zones de la ciutat i estudiant les seves problemàtiques. 

Segons la formació, un dels aspectes que requereix una millora urgent i que, alhora, és una de les grans demandes de la ciutadana, és la falta de zones verdes a la ciutat. Expliquen que Rubí només disposa d'1,5 metres quadrats de zona verda per habitant tot i que les recomanacions, tenint en compte la densitat de la població de Rubí, és que hauria de tenir un mínim de 15 metres quadrats per habitant. A més, consideren que "les poques zones de què disposem a Rubí estan mal cuidades, se'n fa poc manteniment i generalment estan brutes la major part del temps".

Davant de tot això, Rubí Republicana denuncia que "les dades que es donen a conèixer en relació a les zones verdes a Rubí enganyen i amaguen la realitat" i asseguren que hi ha diverses possibilitats per ampliar el percentatge per metre quadrat de zones verdes que cal tenir a la ciutat. Una d'elles és convertir la Riera de Rubí en un "eix vertebrador" dels espais verds i d'una nova cultura de sostenibilitat ecològica, on la ciutadania pugui accedir-hi directament i gaudir-la com un espai verd nou i saludable. En aquest sentit, asseguren que altres ciutats han convertit les riberes del riu o de la riera en un espai pel gaudi dels veïns i veïnes del poble i el resultat és un augment considerable de les zones verdes, un gran nivell d'utilització d'aquests nous espais i la satisfacció de la ciutadania.