El sol s'imposa a les possibles pluges matineres i els núvols matinals

El termòmetre pujarà i pot superar, en algun moment, els 20º

Núvols negres sobre Sabadell
Núvols negres sobre Sabadell | Albert Segura
Redacció
30 d'abril del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts tindrem de matinada el cel estarà entre mig i molt ennuvolat, localment cobert, amb nuvolositat menys abundant al Pirineu Occidental. A partir de primera hora del matí, la nuvolositat minvarà i el cel quedarà serè o poc ennuvolat en general, si bé al litoral i prelitoral central i sud romandran alguns núvols baixos fins a migdia; alhora creixeran núvols d'evolució diürna a punts de l'interior del quadrant nord-est que deixaran el cel mig ennuvolat. A més, a partir del vespre augmentarà la nuvo

S'esperen ruixats febles, dispersos i minsos a qualsevol punt de matinada, així com al litoral i al prelitoral central i sud fins a mig matí, sent menys probables al nord-est del territori. A banda, a la tarda és possible alguna precipitació feble i minsa a punts de muntanya del prelitoral i del Prepirineu. La cota de neu voltarà els 2.000 metres.

La temperatura mínima serà semblant, o lleugerament més alta a punts de la meitat sud. Per la seva banda, la temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament superior en general, si bé serà similar a Ponent i a les Terres de l'Ebre. La mínima oscil·larà entre 0 i 5 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu, entre 8 i 13 ºC al prelitoral, més baixa al sector nord, i entre 9 i 14 ºC al litoral, localment més baixa al nord. La màxima es mourà entre 16 i 21 ºC al Pirineu, entre 21 i 26 ºC a Ponent i Terres de l'Ebre, i entre 17 i 22 ºC a la resta del país.