El ple aprova la moció d'ERC per millorar la informació pública publicada al web de l'Ajuntament

ERC considera que aquest mandat del PSC ha estat marcat per una manca de transparència i ha amagat la realitat

Pàgina web de l'Ajuntament de Rubí
Pàgina web de l'Ajuntament de Rubí | RUBITV
Redacció
03 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:29h
L'últim ple municipal del mandat també ha servit per aprovar una moció presentada pel grup municipal d'ERC per a la millora de la informació pública publicada al web de l'Ajuntament. El regidor Xavier Corbera ha explicat que presenten, una vegada més, aquesta moció per demanar al consistori que treballi per millorar els portals webs municipals, ja que "son realment difícils d'entendre". A més, també ha parlat d'una "manca de transparència i d'informació que pretén amagar la realitat", com ara "posant una lona al Casino dient que comencen les obres quan encara no estan ni adjudicades". 

Corbera ha criticat que aquest mandat "va començar amb bones intencions i bones paraules però, durant els quatre anys, aquestes bones paraules s'han transformat en uns fets allunyats d'aquestes bones intencions, i acabem el mandat sense bones paraules i sense bones intencions". En aquest sentit ha dit que "esperem que aquesta ciutat es doni una oportunitat amb gent nova, amb projectes nous i amb més ganes i il·lusió". 

Toni Garcia, regidor de Veïns per Rubí, ha recordat que aquesta moció ja l'havia presentat el seu grup municipal anteriorment i que es va aprovar per unanimitat, però que "ha quedat, com altres mocions, en el calaix". En aquest sentit, ha recolzat la moció, ja que segons la llei tot el que es fa a l'Ajuntament ha de ser públic i accessible per a la ciutadania i ha remarcat que "el nostre compromís amb la transparència és totalment absolut". 

Jordi Muntan, de l'AUP, ha afegit que "no només hi ha hagut una manca de transparència, sinó que les poques coses que es poden trobar al web estan per actualitzar o costa de trobar-les" i ha proposat que "l'Ajuntament es doti d'un codi ètic i de bon comportament perquè tothom pogués fiscalitzar accions que s'han dut a terme aquest mandat i que no s'haurien de repetir".

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor dels regidors no adscrits José Manuel Mateo, Jonathan Cobo i Noelia Borque, CDC, AUP, ERC, ICV i VR, mentre que la regidora no adscrita Maria Dolores Martín i l'Equip de Govern s'han abstingut.

A banda d'aquesta proposta, Esquerra Republicana també ha presentat una moció d'urgència sobre la petició que els Ferrocarrils de la Generalitat funcionin tota la nit durant la Festa Major de la ciutat, coincidint, a més, amb les festes majors de Sant Cugat i Terrassa. Ariadna Martín, d'ERC, ha explicat que davant de l'èxit d'aquest servei l'any passat demanen que es torni a dur a terme per defensar els interessos de tota la ciutadania. La moció ha estat aprovada per unanimitat.