EDUCACIÓ

Jesús Viñas assegura que estan treballant perquè l'Escola del Bosc «sigui una realitat»

El director de Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental s'ha reunit amb l'alcaldessa per tranquil·litzar la comunitat educativa del centre

per Redacció, 7 de maig de 2019 a les 12:15 |
Viñas, Martínez i García a la Sala de Plens | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La setmana passada, el Departament d'Educació de la Generalitat va fer pública una llista de 27 centres educatius a tot Catalunya que tindran les seves obres i edificis nous, entre els quals no apareixia l'escola El Bosc, un centre rubinenc que es troba en unes instal·lacions provisionals de barracons des de fa gairebé 10 anys. L'acumulació de cursos ha fet que els mòduls i l'espai que els envolta mostrin signes de degradació importants. A més, la mateixa rigidesa d'aquest tipus de construcció ha impedit a l'escola disposar de tots els espais polivalents que necessitaria i es troba actualment dividit en dos blocs. Davant de tot això, la comunitat educativa d'El Bosc va acusar l'Ajuntament i a la Generalitat de Catalunya, a través de les xarxes socials, de no treballar per tirar endavant el projecte de l'escola. 

Pocs dies després, l'Alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va anunciar que el consistori rubinenc havia iniciat els tràmits per signar el conveni de col·laboració amb la Generalitat per a la construcció de l'edifici, afirmant que serà el mateix Ajuntament el responsable de finançar el projecte d'obres. 


Aquest dilluns al matí, el director de Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental, Jesús Viñas, s'ha reunit amb l'alcaldessa per tal de comunicar que "no només hi ha el compromís de construir l'edifici, hi ha fets i estem començant a treballar-hi". Així doncs, Viñas ha confirmat que l'Escola del Bosc és un dels gairebé cent centres educatius que el govern de la Generalitat de Catalunya té previst edificar en els pròxims tres anys, abans que acabi l'actual legislatura. 

Viñas també ha parlat del projecte que l'escola Teresa Altet sigui un institut-escola a partir del curs 2019-20202 i el seu alumnat pugui cursar tota l'etapa d'educació obligatòria en el mateix centre, fet que "fa imprescindible la construcció de l'escola del Bosc" i ha assegurat que "aquest edifici serà una realitat".

 

Participació