El Col·legi d’Arquitectes organitza un debat sobre urbanisme a Rubí

L'activitat, que tindrà lloc el 16 de maig a les 18h a l’Auditori del Castell, estarà oberta a la ciutadania

Presentació del debat electoral del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Presentació del debat electoral del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carla Serra
Redacció
08 de maig del 2019
La Delegació del Vallès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya ha organitzat un debat electoral sobre urbanisme amb els diferents candidats dels partits polítics que es presentaran a les pròximes eleccions municipals del 26-M. L'activitat tindrà lloc el dijous 16 de maig a les 18 h a l'Auditori del Castell i estarà obert a la ciutadania.

Es tracta d'un debat-col·loqui que se celebra per primera vegada a Rubí, tot i que ja fa 8 anys que el Col·legi d'Arquitectes l'organitza a diferents ciutats del Vallès, com Sabadell, Terrassa i Granollers. 

Com ha explicat Miquel Turné, delegat del Vallès del Col·legi d'Arquitectes, l'objectiu d'aquesta activitat és "que la ciutadania pugui parlar i debatre directament els temes importants de la legislatura dels propers 4 anys", així com conèixer el punt de vista dels candidats sobre el futur de l'arquitectura i l'urbanisme de la ciutat. A més, ha assegurat que "és un moment fantàstic perquè els alcaldables escoltin als tècnics. És el moment que toca parlar-ne i nosaltres podem aportar idees" i ha remarcat la importància d'aquesta activitat en una ciutat com Rubí: "justament aquí en què el POUM s'ha encallat, segurament per decisions més polítiques que tècniques, és el moment de plantejar-nos aquestes preguntes".

Fins al moment han confirmat la seva assistència tots els partits polítics, excepte Vox. Alguns d'ells ja han corroborat que hi assistirà l'alcaldable de la formació, com Xavier Corbera, d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); Betlem Cañizar, d'Alternativa d'Unitat Popular (AUP); Toni García, de Veïns per Rubí (VxR); i Jaume Buscallà, de Junts per Rubí (JxR). La resta de partits estaran representats per un candidat expert en urbanisme o bé encara han d'especificar qui hi anirà. 

El debat girarà al voltant de quatre preguntes que ja han estat enviades als participants. Cada representant haurà d'explicar quins són els grans objectius de l'àmbit urbanístic en la legislatura vinent, com s'ha d'encarar la generació i aprovació del nou POUM, quina influència podria tenir la nova mobilitat a Rubí i quin és l'objectiu en matèria d'habitatge per al nou mandat?. Una vegada els representants hagin respost les preguntes, el públic podrà debatre qualsevol dels temes exposats i fer les preguntes que consideri convenients.