Manuel López Poy presenta el llibre «Todo Blues» acompanyat de la música de Muddy Wine

La presentació tindrà lloc el divendres 17 de maig a les 19 h a la llibreria Lectors, al tren!

Redacció
14 de maig del 2019
El pròxim divendres, 17 de maig, a les 19 h, la llibreria Lectors, al tren! acollirà la presentació del llibre Todo Blues, de Manuel López Poy. L'acte estarà presentat per Carlos Pujante de la Societat Blues de Rubí i acompanyat per la música del grup Muddy Wine. 

Es tracta del quart llibre de l'autor, Manuel López Poy, sobre l'univers del blues. En aquesta ocasió es tracta de la seva obra més àmplia, 400 pàgines, per a un extens i exhaustiu volum sobre la mare de la música pop del segle XX. Un llibre que abunda en dades, escrit amb un to col·loquial i amb força anècdotes il·lustratives sobre els músics, les cançons i els diferents moments històrics en què van ser creades, per contextualitzar l'evolució de la màxima expressió cultural poble afroamericà, que va acabar engendrant altres gèneres musicals hereus directes o indirectes, com el rhythm & blues, el rock & roll, el soul, el funk, la música disc o el hip-hop.

La primera part del llibre narra la història del blues a Amèrica del Nord, des de l'arribada dels primers esclaus africans a les costes de Virgínia, fins als bluesman actuals més joves, passant per la vida a les plantacions, la lluita per la llibertat dels afroamericans, les biografies dels pioners i pioneres del gènere, la segregació racial, l'evolució del blues rural al blues urbà i l'aparició del rock & roll i totes les músiques hereves del gènere. Més de la meitat del llibre està dedicat a explicar els moments essencials de la creació i evolució del blues a través dels seus protagonistes i les seves circumstàncies històriques i la resta està dedicat a la dimensió internacional del blues, el desenvolupament de fills com el blues britànic o el blues africà i a repassar el gènere en els països europeus i llatinoamericans. Inclou també un capítol sobre el blues a l'estat espanyol, un altre dedicat als divulgadors del gènere i una exhaustiva llista de pel·lícules, per acabar amb una extensa bibliografia que inclou una poc habitual referència al còmic.

Es tracta de l'obra més extensa i completa sobre el blues publicada per un escriptor nacional i, tal com exposa l'autor en la seva introducció, es tracta d'una obra dirigida tant a aficionats com a neòfits que conté totes les claus del gènere, però va més enllà d'una simple guia musical per explicar una història, serveixi alhora d'homenatge al poble afroamericà i de manual per abocar-se a la seva història.