ENTITATS

La Generalitat accepta la cessió de l'Antiga Estació a l'Ajuntament per un termini de 30 anys

La formalització d’aquest tràmit permetrà executar el projecte de rehabilitació i millora de l’equipament proposat pel consistori

per Redacció, 14 de maig de 2019 a les 13:00 |
Aspecte que tindrà l’interior de l’Antiga Estació després de la reforma | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat de Catalunya ha comunicat oficialment a l’Ajuntament de Rubí que accepta la seva proposta d’ampliar a 30 anys el termini de cessió gratuïta de l’ús de l’Antiga Estació amb l'objectiu de poder executar el projecte municipal de rehabilitació i millora de l'equipament. 

A l’espera d’un darrer tràmit administratiu, el vistiplau del Govern català representa l’impuls definitiu per a una actuació la qual busca adequar aquest edifici per al seu ús actual com a espai expositiu.


Les característiques de l'edifici i la façana de l'Antiga Estació, fan que aquesta estigui inclosa al catàleg i Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural de Rubí. Per aquest motiu, la intervenció que es farà a l’exterior de l’edifici serà mínima, consistint només en la incorporació d’un pòrtic d’accés que faci més evident l’entrada a la sala d’exposicions i la col·locació de cartells a les obertures de la façana. A més el projecte també proposa la dinamització de la plaça de l'Antiga Estació amb mostres i altres actes culturals.

Les obres se centraran en l’interior de l’edifici, que es buidarà totalment per aconseguir un espai diàfan. L’espai expositiu s’estendrà al voltant d’una escala central que comunicarà les dues plantes que té l'edifici, ubicada en un gran forat en forma de pati. A la planta baixa se situarà la recepció i un primer espai per a exposicions, i en el primer pis hi haurà la segona sala oberta i els serveis necessaris per al públic.


Aquestes obres tindran un pressupost de més de 500.000 mil euros i està previst que la seva tirada sigui d'un any aproximadament. 

 

Participació