Rubimpíades

Gairebé 800 d'alumnes participen a les primeres Rubimpíades

La cita esportiva ha reunit a nois i noies de 3r de primària a les intal·lacions de Can Rosés

per Redacció, 15 de maig de 2019 a les 10:09 |
Prop de 800 infants han participat a les primeres Rubimpíades | Localpres
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts al matí s'han celebrat les primeres Rubimpíades a les instal·lacions de Can Rosés. Es tracta d’una jornada esportiva i de convivència entre diferents escoles de la ciutat, que ha aplegat un total de 795 infants de 3r de Primària de 17 centres educatius rubinencs.

Les Rubimpíades és una iniciativa del Grup de Treball de Docents d’Educació Física, amb la voluntat de ser un punt de trobada per tot l’alumnat de tercer. L’activitat l’han organitzat el Pla Educatiu d’Entorn, el Centre de Recursos Pedagògics, el professorat d’Educació Física de les escoles participants i el Servei d’Esports de l’Ajuntament. Tots plegats han sumat esforços per muntar aquesta matinal esportiva, en el marc de la qual s’han promogut els valors de l’esport en un entorn educatiu: hàbits saludables, joc net i respecte envers els altres.


L’atleta Carles Castillejo ha donat el tret de sortida a la jornada, quan ha entrat a la pista d’atletisme de Can Rosés portant la torxa dels Jocs Paralímpics del ’92. I és que Rubí va formar part de l’itinerari que va recórrer la flama paralímpica ara fa més de 25 anys.

La cita s’ha estructurat en quatre grups temàtics, i quatre activitats a cadascun d'ells, pels quals han passat els diferents alumnes. A la zona de jocs tradicionals, els infants han pogut jugar a bitlles humanes, al joc del mocador, a pedra-paper-tisora i a cheia, un joc africà. A l’espai dedicat a l’atletisme, s’ha practicat el llançament de vórtex, els 60 metres llisos, els 60 metres obstacles i salts de llargada. Pel que fa a l’àmbit dels jocs cooperatius, l’alumnat hi ha pogut trobat futbol-cranc, el joc de matar conills cooperatiu, el de les cinc passades i el de la bandera. I, per últim, a la zona dels jocs alternatius s’hi ha organitzat el joc de morts i vius, el floorball, l’ultimate i el paracaigudes.

 

Participació