SOCIETAT

Rubí Jove promou la implicació dels instituts en la lluita contra l'assetjament LGTBIfòbic

Rubí denúncia la discriminació d'aquest col·lectiu amb motiu del Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia

per Redacció, 17 de maig de 2019 a les 16:30 |
Manifestació de l'Orgull Gai a Barcelona | Adrià Costa
Aquest divendres, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia amb l'objectiu de denunciar la discriminació que pateixen les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals i intersexuals.

Ara fa un any, Rubí Jove va començar a treballar una iniciativa per impulsar als instituts públics de la ciutat el projecte #Desafiem l'assetjament LGTBIfòbic, que busca la implicació dels mateixos centres educatius en la prevenció d'aquest tipus de bullying i l'acceptació de la diversitat sexual i de gènere. 


Els instituts participants van designar les seves persones referents dins el projecte, escollides entre el professorat i l'alumnat de cada centre. Tant els docents com els joves van rebre formació sobre el tema del col·lectiu Alan Món, el personal dels centres sanitaris i l'Aula Jove, entre d'altres.

Després d'aquestes formacions prèvies, les persones referents van començar a treballar als seus respectius centres, donant a conèixer el projecte a la resta d'alumnat i dissenyant les primeres accions a desenvolupar. Paral·lelament, es van convocar trobades quinzenals a l'Espai Jove Torre Bassas per compartir la feina feta i coordinar iniciatives conjuntes, com un pacte contra l'assetjament LGTBIfòbic que demana l'adhesió de l'alumnat o una campanya de visibilització del projecte consistent en adhesius i banderes amb lemes ideats pels mateixos joves. 

L'INS Torrent dels Alous, el Duc de Montblanc i La Serreta són els tres centres de la ciutat que s'han sumat a la iniciativa de Rubí Jove. En aquest darrer, es pintarà un mur del pati de l'institut al voltant de la temàtica "singularitat i diversitat", del 27 al 31 de maig.

 

 

Participació