Rubí Republicana lamenta el desinterès per fer un debat entre forces independentistes

ERC i AUP van declinar la proposta i JxR va posar com a condició la participació de la resta de formacions independentistes

Candidats i candidates de RR-PC
Candidats i candidates de RR-PC | Carla Serra
Redacció
20 de maig del 2019
Rubí Republicana - Primàries Catalunya (RR-PC) considera que és fonamental aconseguir, al màxim de municipis, alcaldies independentistes que tinguin un compromís electoral inequívocament vinculat a fer efectiva la República catalana. En aquest sentit, la formació local ha intentat dur a terme una taula rodona amb els candidats independentistes de cara a les eleccions municipals per tal de debatre les propostes d'aquesta qüestió. 

RR-PC assegura que va contactar amb l'ANC de Rubí, al qual es va negar a organitzar-lo, i amb les tres formacions polítiques independentistes: ERC, AUP i JxR. Les dues primeres van declinar la proposta, mentre que JxR estava disposat, a condició que els altres partits també participessin.

Davant d'això, la formació independentista ha comunicat que "ens sap greu no poder fer una taula rodona entre les formacions independentistes, i ens reafirmem en diversos aspectes cabdals amb els quals estem compromesos, per a la construcció de la República catalana des dels ajuntaments".

A més, la formació ha explicat els tres eixos principals amb els quals volen treballar. En primer lloc mesures immediates com impulsar la sobirania fiscal, exigir que la xarxa de fibra òptica sigui pública i apostar per empreses deslligades del poder polític i econòmic de l'Estat espanyol. En segon lloc mesures amb la ciutadania com implementar els recursos necessaris per fer efectiva la incidència política de la ciutadania en el govern municipal, impulsar el consum estratègic i de proximitat, donar suport a Òminum i ANC i defensar els drets i llibertats de la ciutadania, així com oferir suport a totes les persones víctimes de la repressió de l'Estat espanyol. Finalment també asseguren que prepararan l'ajuntament per a la necessària cobertura territorial durant el "desbordament democràtic que ens durà a la independència durant la legislatura".

Recordem que la formació convida, cada tarda, a les 19 h, a la ciutadania a fer un cafè amb els candidats i candidates per conversar sobre el programa electoral.