Lluís Roset, Rubí Republicana: «els partits independentistes ens han fallat»

La formació assegura que treballaran per aconseguir la independència a través dels municipis

Roda de premsa de Rubí Republicana
Roda de premsa de Rubí Republicana | Carla Serra
Redacció
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:36h
La candidatura de Rubí Republicana - Primàries Catalunya (RR-PC) ha celebrat una roda de premsa aquest matí a les portes de l'Ajuntament que ha comptat amb la participació de la diputada al Parlament i portaveu de Demòcrates Catalunya, Assumpció Lailla, i el candidat de la formació local, Lluís Roset, acompanyat d'altres membres de la candidatura.

Roset ha criticat la falta de predisposició de la resta de forces independentistes per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del pròxim 26-M: "Els partits independentistes ens han fallat, a Rubí i a Catalunya". També ha assegurat que per a ells és fonamental l'entrada de la formació a l'Ajuntament  i confien que "donarem la sorpresa, però això tots sabem que és una loteria. Estic segur que entrarem, és imprescindible que hi siguem". 

A més, insisteixen en la importància de la seva presència al Ple per tal de fer afectiva la independència i poder "arribar a fer el projecte que necessita Rubí. Un projecte de futur perquè totes les ciutats del Vallès ens han passat la mà per la cara aquests últims anys i no ha estat per la gestió, ha estat pel projecte".

Per la seva banda, Laïlla ha reivindicat la transversalitat de la candidatura republicana: "En un moment transcendent com el que viu el país, el que calia era la unitat de l'independentisme per recuperar els ajuntaments de Catalunya. Quan arribi el moment d'implementar la república guanyada l'1-O cal tenir alcaldes independentistes".

A més, la diputada considera que aquesta resposta ha estat causa que els partits no han volgu pedre poder: "La unitat demana generositat i cedir poder a la ciutadania, configurant les llistes sense ordres sortides d'un despatx". En aquest sentit, assegura que el moviment de Primàries ha arribat per quedar-se i per anar més enllà de les eleccions municipals.