En Comú Podem aposta per tornar a impulsar el Rubí Brilla «perquè s'ha quedat adormit»

La candidata d'En Comú Podem a l'alcaldia ha exposat les propostes del programa electoral en matèria de medi ambient

Roda de premsa de En Comú Podem Rubí
Roda de premsa de En Comú Podem Rubí | Sergio Cerdán
Redacció
20 de maig del 2019
Aquest dilluns a la tarda els candidats de la llista d'En Comú Podem, Ànnia García i Andrés Medrano, han realitzat una roda de premsa al parc de la Pau i la Natura per explicar les propostes del seu programa electoral en l’àmbit del medi ambient.

Per García “la transició energètica és una qüestió d’emergència climàtica mundial" i assegura que "el que no podem fer des del govern municipal és no ser conseqüents amb quin és el nostre paper en aquesta emergència climàtica. La majoria de persones vivim en ciutats, son clau les polítiques que desenvolupem sobre la transició energètica i en el consum i producció energètica”.

Per la formació és molt important tornar a apostar pel projecte del Rubí Brilla: "Nosaltres hi hem apostat sempre però per manca d’impuls polític i d’inversió per part de l’Ajuntament, s’ha quedat adormit i no ha pogut desenvolupar tots els objectius que havien sorgit de la part tècnica”.

"Creiem que s’ha d’implementar un model d’autoproducció i autoconsum d’energia, en primer lloc actuant sobre els propis edificis de titularitat publica però a més a més fent incís en un dels capitals d’aquesta ciutat, el sostre industrial. Som la 2a ciutat amb més sostre industrial de Catalunya” ha afegit García per reivindicar la seva aposta per un nou model energètic a la ciutat.

Per la seva banda, Andrés Medrano ha explicat que la formació també aposta per la reducció de la contaminació acústica. En aquest sentit Medrano ha denunciat que “el mapa de soroll de la ciutat no està fet, l'ordenança de soroll és incompleta i tenim situacions bastant sagnants, com la del barri de Can Vallhonrat”.