Rubí Antifeixista protesta a les portes de l'acte de presentació de Vox

Dues furgonetes dels antiavalots dels Mossos han intervingut per garantir la seguretat a l'acte

Rubí Antifeixista ha protestat a les portes de l'acte de presentació de Vox
Rubí Antifeixista ha protestat a les portes de l'acte de presentació de Vox | Carla Serra
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:54h

Aquest dilluns a la tarda, Vox ha presentat la seva candidata a l'alcaldia i el programa electoral a l'auditori de Rubí Forma, però abans que comences l'acte, ja hi havia un grup del voltant de 40 manifestants de Rubí Antifeixista protestant a les portes de l'edifici. 

L'acte de la formació, que es deixava veure avui per primera vegada a la ciutat, ha comptat amb l'assistència d'unes 15 persones i ha començat més de mitja hora tard, ja que els manifestants han entrat a l'interior de l'edifici a crits de "Fora feixistes dels nostres barris" i "Contra el feixisme ni un pas enrere". Agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra han impedit l'accés del grup antifeixista a l'auditori i, poc més tard, han arribat dues furgonetes dels antiavalots per desallotjar els protestants, sense cap incident.

Els manifestants s'han quedat a l'exterior i els Mossos han fet un cordó policial a les portes de l'edifici per garantir la seguretat de l'acte. 

Vanessa Garrido, cap de llista de Vox a Rubí, ha lamentat les protestes, ja que assegura que "no som feixistes" i ha afirmat que "som un grup que no desperta moltes simpaties i sempre tenim comparsa a baix. Això és el que vivim els membres de Vox". També ha denunciat que la ciutadania "ens volen silenciar" i ha reivindicat el dret a la llibertat d'expressió per a tothom, "inclús per a aquells que diem coses que als altres no els agrada". 

Pel que fa a les propostes electorals de Vox, Garrido ha explicat que "és un programa molt social" i pensant expressament pels rubinencs i rubinenques. En aquest sentit, ha fet referència a propostes com reclamar uns serveis sanitaris amb cobertures mínimes "que ara no tenim", augmentar la seguretat ciutadana i una atenció especial pels infants i la gent gran, així com la creació d'una unitat d'acompanyament per aquests darrers.

La cap de llista ha afirmat que "el nostre programa és fantàstic, el problema és arribar a la ciutadania. Només amb les sigles provoquem rebuig fruit de la imatge que projecta la premsa de nosaltres, una mica demonitzada que poc correspon amb la realitat".