ERC vol crear un Pla d'usos dels equipaments municipals per posar-lo al centre de la participació ciutadana

La candidatura encapçalada per Xavier Corbera ha exposat les propostes en matèria de cultura i esports

El Castell de Rubí, equipament municipal
El Castell de Rubí, equipament municipal | Ajuntament de Rubí
Redacció
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:34h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Rubí segueix exposant les línies principals del seu programa electoral per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. En aquest cas han presentat les propostes en matèria de cultura i esports. Per Xavier Corbera, alcaldable de la formació, aquestes dues qüestions són "l'essència i l'ànima de la ciutat perquè els municipis són l'activitat que hi fan les persones que hi viuen". Considera que els dos àmbits es troben en una situació d’estancament per la manca de projecte dels socialistes i ha reclamat la necessitat de fer un salt endavant en les dues matèries.

Montse Soler, número 2 a la llista dels republicans, ha explicat que "Rubí necessita un pla estratègic cultural que posi les bases de la cultura que volem a la nostra ciutat, que tingui en compte les diverses entitats i els gustos i inquietuds de la ciutadania". A més, volen crear un pla d'usos dels equipaments municipals, molts dels quals assegura que "estan en desús o no els hi estem donant l'ús que podrien tenir", per tal de posar-los al centre de la participació ciutadana i convertir-los en un espai de trobada cultural.

Finalment, també consideren "necessari" crear un espai de trobada perquè tots els creadors i artistes rubinencs tinguin un espai d'intercanvi: "pot ser un lloc no necessàriament físic, sinó virtual, on puguin donar a conèixer la seva feina i que sigui un punt d'unió entre les seves obres i els possibles promotors i difusors de creacions i de cultura".

Per la seva banda, Lídia Calvet, número 8 de la candidatura, ha assegurat que per a ells l'esport "és un instrument educador" i consideren que cal reforçar l'esport base, treballar per pal·liar la manca d'instal·lacions esportives a la ciutat i potenciar activitats esportives per la gent gran per tal de promoure una millora de la salut.