Els candidats a l'alcaldia de Rubí, a debat

El POUM, l'habitatge , la moblilitat, les urbanitzacions han estat els temes tractats

Els candidats i candidates a l'alcaldia de Rubí
Els candidats i candidates a l'alcaldia de Rubí | Carla Serra
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:37h
Els 10 candidats a l'alcaldia a l'Ajuntament de Rubí van participar en un debat organitzat per Ràdio Rubí a l'Auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler que van poder seguir tots els rubinencs i rubinenques mitjançant l'emissora municipal i per streamming al portal del web del mitjà municipal.

Moderat per les periodistes Patri Díaz i Pamela Martínez, el debat va tractar qüestions com el POUM, l'habitatge, la mobilitat i les urbanitzacions i, tot i que en algun moment es van viure moments de tensió entre candidats, va ser molt cordial.

Abans de començar, tots els candidats i candidates van tenir l'oportunitat de dir les debilitats, amenaces, febleses i oportunitats de la ciutat de Rubí. Els participants van coincidir en el fet que l'habitatge, el manteniment i la planificació són algunes de les debilitats de Rubí, mentre que la indústria i la gent i entitats de la ciutat són els punts més forts.

A continuació es va posar a sobre la taula el primer punt a debatre: el POUM, ja que és un document que no s'ha aprovat aquest mandat i que data, encara, de l'any 1987. Tots els candidats i candidates van explicar que aposten per començar-ne un de nou, ja que la ciutat ha canviat molt en els últims anys i està "obsolet", en excepció de la candidata del PSC, Ana Maria Martínez, que considera que cal aprovar-lo ràpidament.

Pel que fa a habitatge, cada alcaldable va exposar les seves propostes per revertir aquesta problemàtica que viu actualment la ciutat. Tots van coincidir en la necessitat urgent de posar-hi solució des del consistori però amb grans diferències pel que fa a les accions que caldria fer.

En el darrer bloc, destinat a urbanitzacions i mobilitat, es van posar sobre la taula propostes com la neteja i el manteniment, més seguretat, la mobilitat sostenible i millores en el transport públic i en l'aparcament.

El debat va concloure amb un minut per a cadascú dels candidats i candidates perquè poguessin demanar el vot a tota la ciutadania.