Treva amb sol abans que arribin les pluges

El termòmetre superarà els 20 graus

Redacció
23 de maig del 2019
Presència del sol al llarg de la jornada
Presència del sol al llarg de la jornada | Carme Molist
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous durant el matí s'imposarà l'ambient assolellat. A partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu, on quedarà molt ennuvolat, sobretot al sector occidental. A més, durant la tarda augmentaran d'oest a est els núvols alts i mitjans i, a partir del vespre el cel quedarà molt ennuvolat. Independentment, durant el matí hi haurà núvols baixos al litoral sud que durant la tarda afectaran altres punts del litoral.

A partir de la tarda s'esperen xàfecs al Pirineu i al Prepirineu. A partir del vespre és probable que afectin altres punts del terç oest. Seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyats de tempesta. S'acumularan quantitats de precipitació minses o localment poc abundants.

Temperatura entre lleugerament i moderadament més alta, tant la mínima com la màxima. Malgrat tot, a punts del litoral central i sud la temperatura màxima serà semblant o lleugerament més baixa. Els valors mínims es mouran entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 9 i 14 ºC al prelitoral, i entre 12 i 17 ºC al litoral. Els valors màxims oscil·laran entre 18 i 23 ºC al litoral, entre 27 i 32 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre, a ponent i al Prepirineu Occidental, i entre 23 i 28 ºC a la resta del territori.