eleccions municipals 2019

Uns 55.000 rubinencs podran votar en les eleccions municipals i europees de diumenge

S’habilitaran 25 col·legis i 85 meses electorals, que obriran les portes de 9 a 20 h

per Redacció, 24 de maig de 2019 a les 15:30 |
Urna en un dels districtes de Rubí | Carla Serra
Un total de 55.250 persones podran exercir el dret a vot en les eleccions municipals i europees del pròxim diumenge 26 de maig per escollir els seus representats a l'Ajuntament i els integrants del Parlament europeu. La ciutat disposarà de 85 meses electorals repartides en 25 col·legis, que obriran les seves portes de 9 a 20 h.

Una cinquantena de treballadors del consistori actuaran com a transmissors i representant de l'administració per transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l'escrutini, en aquest cas de les dues convocatòries, de cadascuna de les meses que tinguin assignades. També hauran de transmetre dades de les incidències en l'obertura de les meses electorals i els avanços de participació.


A més dels ciutadans i ciutadanes espanyoles que figuren al cens electoral, també podran votar les ciutadanes i ciutadans estrangers de la Comunitat Europea i d’altres països amb acord de reciprocitat amb Espanya, que van sol·licitar la seva inclusió al cens dintre dels terminis establerts. Aquests darrers països són els següents: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat i Tobago i Xile.

Avanços de participació

Entre les 8 i les 9 h es constituiran les meses electorals. A les 9 h es començarà a votar. Els avanços de participació seran a les 14 h i a les 18 h. A les 20 h es tancaran els col·legis i s’iniciarà el recompte de vots.

La jornada electoral, els resultats i altres dades d’interès (avanços, consulta de col·legi i mesa electoral) es podran seguir al web municipal i mitjançant l'aplicació Rubí Eleccions. Podreu seguir l'evolució de la jornada electoral a Rubitv.cat.

 

Participació