«Me llamo Violeta» rep dos premis als DocsBarcelona

El documental posa sobre la taula el cas del rubinenc Alan Montoliu

Redacció
28 de maig del 2019
Fotograma del documental
Fotograma del documental | Cedida
Barcelona ha acollit la 22a edició del Festival Internacional de Cine Documental DocsBarcelona, un festival especialitzat en el gènere documental que es compon de tres seccions Oficials competitives: Panorama, Latitud i What The Doc!

Enguany, Me llamo Violeta ha estat la pel·lícula més ben valorada, amb un doble guardó: el Premi Amnistia Internacional Catalunya al DocsBarcelona i el Premi del Públic. 

El documental, que es va estrenar al Festival de Màlaga, està dirigit per David Fernandez de Castro y Marc Parramon i segueix les vides de dos joves transgènere. Un d'ells és el rubinenc Alan Montoliu, que es va suïcidar l'any 2015 després de patir assetjament a l'institut. Els pares del jove, Esther i Xavi, formen part del repartiment del documental. L'altra protagonista és Violeta, filla de l'actor de cinema per adults Nacho Vidal i Franceska Jaimes, que va començar la seva transició als 6 anys i que, a diferència d'Alan, està tenint un trànsit relativament plàcid. 

Al llarg del film també apareixen testimonis com Carla Antonelli, primera diputada transsexual de l'Assemblea de Madrid, i Silvia Reyes, la qual va patir repressions durant el franquisme i la incomprensió de la societat durant la transició.