La Síndica de Greuges demana dialogar sobre els menors no acompanyats

Milagros Calleja ha emès un comunicat en què lamenta el paper de les administracions en la polèmica del centre de menors estrangers no acompanyats

El lloc on volen traslladar els menors tutelats per la Generalitat
El lloc on volen traslladar els menors tutelats per la Generalitat | Albert Hernàndez
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:29h
La síndica de Greuges de la ciutat, Milagros Calleja, ha emès un comunicat un cop s'han celebrat les eleccions municipals en què lamenta la polèmica d'aquests darrers dies a la ciutat amb el centre de menors estrangers no acompanyats que vol obrir la Direcció General de la Infància i Adolescència (DGAIA) a Rubí: "la ciutadania no es mereix en cap moment ni en cap cas la situació viscuda i provocada bàsicament per una mala gestió de totes les Administracions implicades en la qüestió".

El text es refereix a Rubí com "una ciutat de convivència, d'acollida i de diversitat que ha estat sempre a l'alçada quan ens hem ofert a ser ciutat d'acollida davant la crisi dels refugiats". A més, ha dit que Rubí és una ciutat diversa i que "en algun moment o altre, molts i moltes de nosaltres hem estat nouvingudes. I aquesta diversitat viva i rica que ha construït i teixit el tret distintiu de la nostra ciutat rubinenca i acollidora es viu amb una gran normalitat a qualsevol de les nostres entitats". 

En aquest sentit, Calleja ha recordat que els menors estrangers no acompanyats estan en situació de vulnerabilitat i que la seva tasca com a defensora dels Drets Humans també consisteix a protegir-los. 

També ha remarcat que "segurament un centre de 80 places a una ciutat com Rubí no és la millor opció pel desenvolupament i la integració d'aquests menors. Però el que encara és més segur és que el gran error d'aquest procés ha estat la manca d'informació a la ciutadania i la inexistència d'un diàleg obert, transparent i coherent entre les dues administracions". Així doncs, insta a la Generalitat de Catalunya, a la DGAIA, a l'Ajuntament de Rubí, tant a l'equip de govern com als membres de l'oposició, i a la ciutadania a concretar espais de treball i de diàleg per resoldre aquesta situació.