El PSC demanarà que s'acordi amb els alcaldes la ubicació de centres d'acollida de menors

El grup parlamentari presentarà una moció en aquest sentit al proper ple del Parlament

Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat el 05 de juny a les 11:55h
El PSC - Units portarà al Parlament una proposta per instar la Generalitat a acordar amb els ajuntaments la ubicació dels nous centres d'acollida de menors.

L'objectiu dels socialistes és evitar situacions com la viscuda a Rubí en les darreres setmanes, i garantir la coordinació entre la Generalitat i els ajuntaments perquè no s'estigmatitzin els joves migrants.

Segons publica La Vanguardia, el text original de la moció demana al Govern que els nous centres d'acollida d'emergència per a menors s'obrin "a partir de l'acord entre la Generalitat i els ajuntaments", i que el Govern garanteixi als ajuntaments "la màxima transparència, claredat i informació", fixant en dos mesos el "protocol d'aterratge" que determini les responsabilitats i actuacions que assumirà cadascuna de les institucions, les característiques de l'emplaçament del centre i el procés de comunicació amb els veïns.

El PSC creu que amb aquest protocol s'evitaran tensions com les viscudes a Rubí, on l'alcaldessa va criticar que no s'havia dialogat amb l'ajuntament.

La moció també inclou l'exigència que els equipaments que s'obrin en el darrer any i els que s'obrin a partir d'ara disposin de llicència d'activitat i dels espais necessaris i de qualitat per tal d'atendre els joves migrants de manera adequada i que es garanteixin les condicions de treball dels professionals.

A més, el text també demana que la Generalitat pagui els deutes que té amb les entitats gestores dels centres, que s'incrementin els "agents de seguretat" dels centres d'acollida d'emergència i que es planifiquin els equipaments que s'han d'obrir en els propers anys.