Èxit de la nova edició del festival «Teatre sense teatre»

Una dotzena de muntatges omplen diversos espais de la ciutat durant el cap de setmana

Un dels espectacles del festival de teatre
Un dels espectacles del festival de teatre | Localpres
Redacció
04 de juny del 2019
Aquest cap de setmana Rubí ha acollit una nova edició del festival Teatre sense teatre, que ha comptat amb una dotzena de muntatges repartits per diversos punts de la ciutat.

Les places del Doctor Guardiet, Salvador Allende, l'accés a l'Escola Pau Casals, el gimnàs de la Schola i l'illa de vianants han esdevingut durant tres dies escenari d'espectacles que han combinat teatre de text, el clown i el circ.

Entre la dotzena d’espectacles previstos, s’hi podien trobar muntatges guardonats com Flota... dos, de David Moreno i Cristina Calleja, recent Premi Max al millor espectacle de carrer, o Ye Orbayu, de Circ Rural Trash, premi al millor espectacle “off” al festival TAC de Valladolid, però també altres títols de qualitat contrastada, com ara el muntatge itinerant Open Door de la companyia Pere Hosta, la proposta circense La bella tour de la companyia homònima, l’espectacle familiar Bye bye... Confetti de Baldufa o l’humorístic Asteroid de la companyia Campi qui pugui.

També s’han programat dues funcions del monòleg La noche es fría y al invierno no le gustan los perros, a càrrec del grup de teatre juvenil rubinenc Tiamat Teatre i amb el qual s'han recaptat fons per a persones en risc d'exclusió, i s’han recuperat dos muntatges que es van haver de suspendre l’any passat per culpa de la pluja: Esquerdes de la companyia Hotel Iocandi i Clown in libertà dels italians Teatro Necessario. La programació s’ha vist parcialment alterada a causa de les lesions de dos artistes. Així, l’espectacle Pelat de Joan Català s’ha substituït a última hora per Ricky, el profesor de tenis, de la companyia La Mano Jueves, mentre que Ai’moko d’Aimé Morales ha caigut a darrera hora del cartell.

El programador del festival, Jordi Magdaleno, creu que el festival Teatre sense teatre "ha fet un salt de qualitat i que ja té una personalitat pròpia", i ha explicat que "de cara al 2020, ens plantegem que tingui encara més repercussió i obrir-la potser a més espais de la ciutat”.

Per primer cop, la programació del festival Teatre sense teatre s’ha pogut consultar i geolocalitzar des de l’app Rubí Ciutat.