Rubí Republicana lamenta que Rubí hagi perdut l'oportunitat de tenir un alcalde republicà

La formació ha fet una valoració dels resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig

Membres de Rubí Republicana - Primàries Catalunya
Membres de Rubí Republicana - Primàries Catalunya | Carla Serra
04 de juny del 2019
Actualitzat el 11 de juny a les 14:57h


Rubí Republicana-Primàries Catalunya (RR-PC) es va presentar a les eleccions municipals de Rubí per primera vegada. La formació va obtenir 282 vots, el que representa el 0,89% i, per tant, no va aconseguir representació a l'Ajuntament de Rubí.

El partit ha lamentat que "Rubí ha perdut per segona vegada l'oportunitat de tenir un alcalde republicà" i assegura que l'estratègia guanyadora "era una estratègia en la qual haguéssim anat tots els partits independentistes junts". En aquest sentit, han recordat que l'objectiu principal de Rubí Republicana era presentar-se a les eleccions juntament amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) i Junts per Rubí (JxR), amb la qual cosa, si això hagués estat una realitat, "podríem haver sigut clarament el partit més votat". 

A més, consideren que "cap partit independentista pot estar content amb els resultats", ja que asseguren que "la teoria d'eixamplar la base i buscar més vots no dóna més poder" i que, per tant, el fet que ERC hagi millorat els seus resultats no ha servit de res. Segons el partit, aquesta estratègia és l'explicació als 4 regidors més del PSC i menys per l'independentisme: "Creiem que s'ha demostrat que en l'entorn metropolità, no només a Rubí, l'independentisme per separat no pot arribar a ser la força majoritària".

Rubí Republicana demana reflexionar i fer autocrítica per part de tots els partits que apostaven per un canvi a la ciutat. 

També han volgut deixar constància que en l'àmbit nacional Primàries Catalunya ha aconseguit al voltant de 50 regidors, el que representa uns 50.000 vots, i han estat la força majoritària a 4 poblacions de Catalunya. Així doncs, han afirmat que "som viables, la nostra proposta és interessant, té futur i ho tirarem endavant". 

La formació ha donat les gràcies a les persones que han confiat en el seu projecte, als voluntaris i als candidats. També han agraït el suport de l'ANC i el CRAC i han assegurat que seguiran treballant durant els mesos vinents: "Estem compromesos amb la participació democràtica i en implicar Rubí amb la creació de la República".