Alumnes de 5è de diverses escoles participen del programa de Cultura Emprenedora a l'Escola

Han constituït nou cooperatives al llarg del curs, i aquest dissabte han venut els seus productes

Redacció
04 de juny del 2019
Les cooperatives de l'alumnat de 5è de primària de les escoles Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Teresa Altet van instal·lar les seves parades aquest dissabte a la plaça Catalunya per tal de vendre els seus productes.

L'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) ha acompanyat l'alumnat de les tres escoles en el procés de creació de les cooperatives al llarg d'aquest curs, en el marc del programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE), que desenvolupa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i Educació dels municipis que hi participen. Rubí participa d'aquest programa des de l'any 2014.

Els nens i nenes han constituït nou cooperatives: Pauperativa i Mercapauca del Pau Casals, Montessori in world, Monte Mix i I.C.M de l’escola Montsessori; Coopecraks i Difer&Crea del Teresa Altet i CRA5 i OFAM5 del Rivo Rubeo.

Cultura Emprenedora a l’Escola té l'objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Es tracta d'un projecte que defensa els beneficis d'incorporar aquesta cultura al dia a dia de les escoles: augment de la relació entre el sistema educatiu i el productiu, increment de la qualitat del treball, millora del resultats educatius i promoció de l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals.

Properament es donaran a conèixer els beneficis de les cooperatives, que es destinaran a entitats solidàries, en un acte de cloenda de la iniciativa que tindrà lloc a l'Ateneu municipal.