Alumnes de l'Escola Pau Casals mostren «El Joc del Cinema»

L'exposició interactiva, que es pot visitar a l’auditori del Museu Etnogràfic Vallhonrat, és fruit de la col·laboració del centre educatiu amb la Filmoteca de Catalunya

Exposició El Joc del Cinema de l'Escola Pau Casals
Exposició El Joc del Cinema de l'Escola Pau Casals | Carla Serra
Redacció
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:20h
L'Escola Pau Casal ha inaugurat aquest dimecres una exposició de cartells de cinema fets pels alumnes de manera col·laborativa i joguines òptiques, precedents del cinema, a través dels quals els infants han après a passar de la imatge fixa a la imatge en moviment.

La iniciativa neix del programa Magnet, aliances per a l'èxit educatiu, del qual en forma part el centre rubinenc. Concretament, el Pau Casals treballa amb la Filmoteca de Catalunya sota el lema Una escola de pel·lícula, amb l'objectiu que els alumnes "tinguin una mirada crítica, curiosa i creativa del cinema i que això permeti que siguin ciutadans amb opinió i capaços de decidir. La informació la trobaran a la xarxa, però a ser persones amb habilitat i capacitat de pensament només ho aprendran si des de l'escola i des de casa es treballa". Així ho ha explicat la cap d'estudis de l'escola, Rosana Martín, que assegura que la millor manera perquè els alumnes aprenguin és jugant.

Durant aquest curs, l’alumnat ha visitat les instal·lacions de la Filmoteca i el Centre de Restauració i Conservació de Terrassa, i el professorat ha rebut formació de cartellisme. Un dels resultats de l'experiència és la creació d'aquesta exposició que, a banda del material elaborat pels nens i nenes, també s'hi poden trobar objectes cedits per la Filmoteca de Catalunya i una mostra d'elements cinèfils elaborats pel col·leccionista rubinenc David Rodríguez.

Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, s'ha mostrat molt satisfet per la feina feta dels alumnes de l'escola i ha assegurat que una de les apostes de la institució cinematogràfica sempre ha estat treballar perquè el cinema també sigui una vessant de l'educació i ha destacat que cal formar cineastes "pensant en el futur": "Cal conservar el patrimoni però això no té cap sentit si no és per difondre'l i pensant, no només en el passat i el present, sinó en el futur".

La mostra es pot visitar els dies 5 i 6 de juny al Museu Etnogràfic Vallhonrat i són els mateixos alumnes de 5è els encarregats de fer la visita guiada a totes aquelles persones que la visitin.