MOVIMENTS SOCIALS

Nova manifestació del Moviment per les Pensions Dignes el dimarts 18 de juny

La convocatòria posarà punt final al primer cicle de mobilitzacions

per Redacció , 11 de juny de 2019 a les 17:00 |
Una de les pancartes de la Marea Pensionista | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot i la pluja, els pensionistes s'han tornat a reunir aquest dimarts al matí, com cada setmana, a les portes de l'Ajuntament. Aquesta trobada ha servit per fer balanç dels primers sis mesos de l'any i anunciar la pròxima manifestació que tindrà lloc el dimarts 18 de juny. Sortirà des de la plaça Pere Aguilera a les 10.30 h i farà un petit recorregut pels carrers del centre de la ciutat.

Aquesta manifestació té l'objectiu de continuar donant visibilitat a la protesta del Moviment Pensions Dignes i, a més, servirà com a cloenda de les activitats d'aquest primer cicle de mobilitzacions, ja que l'entitat farà una parada per les vacances d'estiu i reprendran les trobades el 17 de setembre.


Manel Pérez, membre del Moviment Pensionista, ha explicat que gràcies a les protestes a arreu del territori han aconseguit la revisió de l'IPC de les pensions de 2018 i 2019 i la congelació del factor de sostenibilitat fins al 2023. Tot i això, asseguren que cal continuar la lluita perquè de cara al 2020 no està previst cap criteri per augmentar les pensions de jubilació, viduïtat i incapacitat: "Els drets socials s'han de defensar a capa i espasa. És un dret social per a les pròximes generacions i estem obligats, ja que disposem de temps, a lluitar per aquests drets".

En aquest sentit, els pensionistes han volgut recordar que "aquesta lluita, com més persones l'abraci, més futur té i més possibilitats d'aconseguir millores pels nostres fills i pels nostres néts" i han assegurat que seguiran treballant mitjançant assemblees i trobades perquè arribi a tota la ciutadania, també als estudiants i treballadors, ja que en un futur també se'n veuran afectats.


 

 

Participació