Nova manifestació del Moviment per les Pensions Dignes el dimarts 18 de juny

La convocatòria posarà punt final al primer cicle de mobilitzacions

Una de les pancartes de la Marea Pensionista
Una de les pancartes de la Marea Pensionista | Adrià Costa
Redacció
11 de juny del 2019
Tot i la pluja, els pensionistes s'han tornat a reunir aquest dimarts al matí, com cada setmana, a les portes de l'Ajuntament. Aquesta trobada ha servit per fer balanç dels primers sis mesos de l'any i anunciar la pròxima manifestació que tindrà lloc el dimarts 18 de juny. Sortirà des de la plaça Pere Aguilera a les 10.30 h i farà un petit recorregut pels carrers del centre de la ciutat.

Aquesta manifestació té l'objectiu de continuar donant visibilitat a la protesta del Moviment Pensions Dignes i, a més, servirà com a cloenda de les activitats d'aquest primer cicle de mobilitzacions, ja que l'entitat farà una parada per les vacances d'estiu i reprendran les trobades el 17 de setembre.

Manel Pérez, membre del Moviment Pensionista, ha explicat que gràcies a les protestes a arreu del territori han aconseguit la revisió de l'IPC de les pensions de 2018 i 2019 i la congelació del factor de sostenibilitat fins al 2023. Tot i això, asseguren que cal continuar la lluita perquè de cara al 2020 no està previst cap criteri per augmentar les pensions de jubilació, viduïtat i incapacitat: "Els drets socials s'han de defensar a capa i espasa. És un dret social per a les pròximes generacions i estem obligats, ja que disposem de temps, a lluitar per aquests drets".

En aquest sentit, els pensionistes han volgut recordar que "aquesta lluita, com més persones l'abraci, més futur té i més possibilitats d'aconseguir millores pels nostres fills i pels nostres néts" i han assegurat que seguiran treballant mitjançant assemblees i trobades perquè arribi a tota la ciutadania, també als estudiants i treballadors, ja que en un futur també se'n veuran afectats.