La comunitat Open Industry 4.0 organitza un «meeting point» dedicat a la robòtica

Aquesta comunitat està promoguda per sis ajuntaments, entre els quals el de Rubí

Un robot al MWC 2019
Un robot al MWC 2019 | José M. Gutiérrez
Redacció
18 de juny del 2019

El proper dia 3 de juliol, Sant Quirze del Vallès acollirà una trobada empresarial organitzada per la comunitat Open Industry 4.0, que promouen els ajuntaments de Rubí, Sant Quirze, Barberà, Montcada i Reixac, Sabadell i Terrassa.

La jornada empresarial estarà centrada en la robòtica, una de les principals aplicacions de la indústria 4.0 i que són el reflex de l'automatització dins del teixit empresarial: segons dades de la companyia MarketstandMarkets es preveu que el 2025 el mercat de la robòtica col·laborativa creixi dels 710 milions de dòlars actuals als 12.303 milions, un creixement del 50,31%.

Així, l'objectiu d'aquesta jornada és "donar a conèixer a través d'experiències reals i demostracions in situ el potencial de les tecnologies i la seva aplicació als processos productius".

Hi ha les següents xerrades programades:
- Robòtica col·laborativa: Un pilar clau en la indústria 4.0, a càrrec de Sergio Martin, Business Manager Robotics & Discrete Automation Spain, de la multinacional Asea Brown Boveri (ABB).
- Mecanismos públicos de apoyo a la Industria 4.0 para las pymes, a càrrec de Carles Miranda, Coordinador de Industria 4.0 Unidad de Innovación Empresarial de Acció.

Després, els assistents podran gaudir de la demostració de 7 empreses del sector de la robòtica, i per finalitzar hi haurà un espai de Marketplace on els participants es podran relacionar entre sí en una sessió de networking.