Enric Larreula presenta «La llengua dibuixada» a l'Ateneu

El llibre repassa la història de la normalització lingüística a les escoles

L'escriptor rubinenc Enric Larreula firmant el llibre
L'escriptor rubinenc Enric Larreula firmant el llibre | Cedida
Redacció
14 de juny del 2019
L'escriptor Enric Larreula va presentar ahir a la tarda a l'Ateneu el seu llibre La llengua dibuixada, un recull de vinyetes crítiques amb aquelles persones que no volien que el català s'ensenyés a les escoles.

Una època, finals dels anys 70, que era complicada perquè se sortia de la foscor de la dictadura però no s'acabava de veure normal que el català fos present ni al carrer, i menys a les escoles. De fet, Larreula explica que hi havia que els acusava de "voler imposar la llengua catalana". No es podia generalitzar, però: moltes persones que arribaven d'altres regions del país s'interessaven en aprendre la llengua i poc a poc s'anava normalitzant la seva presència al carrer i a les aules.

La situació de la llengua catalana avui dia, però, continua essent "crítica", diu Enric Larreula: "Després de 40 anys, el català s'ensenya a l'escola, però els nens, entre ells, no el parlen. Això és un mal presagi".

Sobre la situació actual, Larreula ha incorporat noves vinyetes, que completen La llengua dibuixada explicant, així, totes les vissicituds de la llengua catalana en època de suposada normalització.