poum

L'oposició en bloc critica la retirada del POUM de l'ordre del dia del ple de desembre

El Govern manifesta que "es portarà a aprovació més endavant"

per RubiTV.cat , 24 de desembre de 2018 a les 12:02 |
L'oposició en bloc critica la retirada del POUM de l'ordre del dia del ple de desembre | RubiTV.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del 20 de desembre de 2018 incloïa en el seu ordre del dia un punt d'una importància rellevant: l'aprovació del Text Refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. En arribar al punt en concret, el número 7, la secretària municipal va anunciar que quedava retirat de l'ordre del dia.

El motiu oficial per a la retirada d'aquest punt no es coneix, però l'oposició en bloc ho atribueix a la no assistència dels dos regidors no adscrits Jonatan Cobo i Noelia Borque. Dos no adscrits que, a més, van deixar sense justificar gairebé 30.000€ del grup municipal.


ERC considera que és "una falta de respecte" vers l'oposició que es retirés el punt del POUM de l'ordre del dia, i que no pot ser que el ple depengui de dos regidors no adscrits, sinó que el que hauria de fer el Govern és tornar a seure amb totes les forces i negociar un nou POUM.

Ciutadans, per la seva banda, va titllar de "lamentable" la situació del Ple, tot reclament que el POUM es torni a presentar, tal com està, el més aviat possible per aprovar-lo.


L'AUP va ser la primera força política que es va pronunciar, tot just acabar el Ple, per criticar novament la gestió de l'àrea de Serveis Territorials i reclamar que el POUM que es porti a aprovació sigui consensuat, i no depengui de dos regidors no adscrits per aprovar-se per una majoria simple.

Per ICV, que igual que ERC i l'AUP considera que el POUM que es volia aprovar al Ple no és el més adequat per la nostra ciutat, el fet que el Govern l'hagués de retirar per manca de suports, és una demostració de la feblesa de l'equip de Govern, cosa que fa que moltes qüestions importants per la ciutat quedin bloquejades.

El PDECat, per la seva banda, creu que la clau de la retirada del POUM de l'ordre del dia - que atribueixen, com la resta de l'oposició, a l'absència dels regidors del PP - és que el Govern havia d'haver fet un treball previ amb tots els grups municipals, i que no ha fet.

Finalment, Veïns per Rubí creu que és una "irresponsabilitat" intentar aprovar un POUM sense consens polític, i reclama, com altres grups, que es retiri l'actual Text Refós i s'iniciï la redacció d'un nou text que compti amb aquest consens.

El Govern municipal, ara per ara, no ha donat cap més explicació sobre la retirada del punt d'aprovació del text refós del POUM, sinó que només ha comunicat que "es portarà a aprovació més endavant".

 

Participació