Ana María Martínez (PSC) reelegida alcaldessa de Rubí

La candidata socialista ha obtingut els vots dels 10 regidors del PSC

Marta Casas / Carla Serra
15 de juny del 2019
Actualitzat el 19 de juny a les 17:36h


La socialista Ana María Martínez ja és alcaldessa de Rubí. El PSC s’ha assegurat la investidura després d’obtenir els 10 vots dels regidors del seu partit. Tot i això, ha guanyat amb 11 dels 25 vots i, per tant, no ha obtingut la majoria absoluta.

L'altre candidat més votat ha estat Xavier Corbera, d'ERC, amb els set vots dels seus regidors. La resta de formacions no han presentat candidatura i han votat en blanc.

De recollir els vots i fer el recompte se n'ha encarregat la mesa d'edat, configurada per Robert Masalias (ERC) i Annabel Cuesta (PSC), que també ha entregat la vara d'alcaldessa a Ana María Martínez.

Martínez, en el seu discurs, s'ha compromès a governar per tota la ciutadania, sota els valors de la justícia social i mitjançant el diàleg i el consens amb la resta de forces polítiques.

Els discursos dels portaveus de la resta de grups municipals

Un cop ha estat investida alcaldessa, Ana Maria Martínez ha presidit el ple, donant la paraula als portaveus dels diversos grups municipals, de menor a major representació al plenari.

Així, Betlem Cañizar ha obert el torn de paraula amb un discurs breu i autocrític amb els resultats de la seva formació, AUP. Malgrat tot, la regidora de la formació alternativa ha reivindicat les diverses maneres de fer política, tant dins com fora de la institució, i ha assegurat que "continuarem fent una oposició propositiva però també fiscalitzadora" de l'acció de govern.

Toni Garcia, de Veïns per Rubí, ha agrait la confiança de les més de 2.000 persones que han votat la formació, i ha reivindicat el seu caràcter "100% municipalista i sense injerències de partits a nivell nacional", i en la resta del seu discurs ha assenyalat algunes de les mancances que al seu parer arrossega la ciutat i que han de centrar els esforços de tots els grups en el mandat que avui comença, com el POUM, la problemàtica dels abocadors o l'estabilització de la plantilla municipal.

Per part de Ciutadans, el seu cap de llista Roberto Martín ha volgut remarcar la necessitat que hi hagi grans consensos de ciutat, "més enllà de les diferències ideològiques, i cadascú des del lloc que ens correspongui". Així, creu que el mandat que avui comença ha de ser el del "diàleg, la mà estesa i la construcció".

Ànnia Garcia, cap de llista d'En Comú Podem Rubí, ha reconegut que els resultats "no avalen el canvi que nosaltres crèiem que calia a l'ajuntament", però tot i això s'ha compromès a exercir el seu càrrec amb "responsabilitat" i amb predisposició a assolir acords i mantenir una actitud conciliadora: "el Pau, l'Andrés i jo en sabem molt d'això de conciliar i arribar a consensos", i creu que serà la manera de fer avançar la ciutat.

Finalment, Xavier Corbera, cap de llista d'ERC ha iniciat el seu discurs reafirmant el seu compromís amb la implementació de la República Catalana i els valors que representa. Corbera també ha demanat a tots els regidors "valentia" i pensar en el bé comú i no el personal, i ha assegurat que el seu grup faria "una oposició contundent però constructiva", a més de posar-se a disposició del nou equip de govern per ajudar a aconseguir els grans reptes de ciutat.

La configuració del Ple en el mandat 2019 - 2023
  1. Ana María Martínez Martínez (PSC)
  2. Moisés Rodríguez Cantón (PSC)
  3. María Del Carmen Cebrián Ordóñez (PSC)
  4. Rafael Güeto Ortiz (PSC)
  5. Juan López Núñez (PSC)
  6. Yolanda Ferrer Polo (PSC)
  7. Víctor García Correas (PSC)
  8. Annabel Cuesta Fabre (PSC)
  9. Marta Oliva Martín (PSC)
  10. Miguel Ángel Romero (PSC)
  11. Xavier Corbera Gaju (ERC)
  12. Montse Soler Pons (ERC)
  13. Xavier Cots Gómez (ERC)
  14. Marta Esparza González (ERC)
  15. Robert Masalias Gómez (ERC)
  16. Sandra Casas Navarro (ERC)
  17. Óscar Arnaiz Moreno (ERC)
  18. Ànnia García Moreno (ECP)
  19. Andrés Medrano Muñoz (ECP)
  20. Pau Navarro Cano (ECP)
  21. Roberto Martín Martín (Cs)
  22. Francisco Javier López Morano (Cs)
  23. Yasmina Sánchez Reina (Cs)
  24. Antoni García Berea (VR)
  25. Betlem Cañizar Bel (AUP)