La republicana Mireia Ingla, investida alcaldessa de Sant Cugat amb el suport del PSC i la CUP

El pacte dels partits d'esquerra trenca amb 32 anys de governs convergents

Núria Gibert (CUP), Mireia Ingla (ERC) i Pere Soler (PSC)
Núria Gibert (CUP), Mireia Ingla (ERC) i Pere Soler (PSC) | ACN
Redacció
15 de juny del 2019
Actualitzat el 16 de juny a les 17:20h
Mireia Ingla, d'ERC-MES, és la nova alcaldessa de Sant Cugat des d'aquest dissabte. Els republicans han arribat a un acord amb la CUP i el PSC i han trencat, així, amb 32 anys de governs convergents.

El ple ha estat molt seguit per veïns de Sant Cugat, alguns d'ells lluint pancartes en contra del pacte d'esquerres, que també han escridassat alguns dels regidors amb consignes com "155" o "botiflers". Tot i això, la nova alcaldessa ha defensat l'acord que ha desbancat JxCat després de 32 anys de govern a Sant Cugat com un acord "ampli i transversal", i que respon als resultats expressats a les urnes el 26 de maig, en "clau progessista i de canvi" i també "en clau nacional".

Ingla també ha reivindicat l'esforç fet per "superar les frontisses i els vetos d'uns contra d'altres" i ha fet una crida al diàleg i a la no confrontació. La republicana també ha assegurat que cal una "reflexió col·lectiva i amb profunditat" per tirar endavant la ciutat de Sant Cugat i el país, i també ha defensat el "dret a decidir" com un dret legítim, però ha advertit que cal "no malbaratar el present, perquè tot està per fer i tot és possible".

Respecte a les polítiques municipals, la nova alcaldessa de Sant Cugat ha situat l'accés a l'habitatge, la superació de les desigualtats i l'emergència climàtica com a principals objectius del mandat, a més de fer una "ciutat lliure d'agressions masclistes i també de corrupció".

Els representants dels partits que han donat suport a l'alcaldia d'ERC, Núria Gibert de la CUP i Pere Soler del PSC, han defensat el canvi de color del govern a la ciutat. En el cas de la CUP, Gibert ha defensat obrir una nova etapa a la ciutat amb l'objectiu de prioritzar les persones; mentre que Pere Soler creu que el canvi és "un pas endavant".

Pel què fa a l'anterior alcaldessa, Carmela Fortuny, ha reivindicat la seva formació com a guanyadora de les eleccions i com a "força hereva" de 32 anys de governs i tota la feina aconseguida per configurar la ciutat actual. Així, també s'ha compromès a continuar treballant, amb una posició "amatent i fiscalitzadora, de qualitat i exigent amb el nou govern".