Cinc infants refugiats del Sàhara passaran l'estiu amb famílies rubinenques

"Vacances en pau" és el programa amb el qual treballa Rubí Solidari per poder oferir aquesta oportunitat als nens i nenes sahrauís

Rubí Solidari impulsa la iniciativa Vacances en Pau
Rubí Solidari impulsa la iniciativa Vacances en Pau | Carla Serra
Redacció
17 de juny del 2019
Cinc famílies rubinenques acolliran durant els mesos de juliol i agost a cinc infants saharauís d'entre 10 i 12 anys que viuen als camps de refugiats del sud d'Algèria, al desert del Sàhara. Es tracta del programa Vacances en Pau, sota el lema Acull un somriure, impulsat per Rubí Solidari i que també es duu a terme a moltes altres ciutats de Catalunya. De fet, són al voltant de 500 famílies del territori català que acullen fins a 500 infants i més de 5.000 a tot l'estat espanyol.

Durant aquests mesos, les famílies portaran als nens i nenes acollits als casals d'estiu, faran activitats lúdiques i, a més, tindran la possibilitat de fer-se revisions mèdiques, millorar la seva dieta, evitar les altes temperatures del desert durant aquest període de temps i aprendre la llengua castellana.

Coincidint amb l’arribada dels infants, el dia 5 de juliol es farà una festa de benvinguda amb activitats infantils i un sopar popular a la plaça Doctor Pearson. A més, aquest any una clínica dental de la ciutat oferirà revisions gratuïtes als nens i nenes.

Aquesta festa, així com el projecte Vacances en pau, també té com a objectiu sensibilitzar la societat sobre la causa sahrauí i crear la creació de vincles afectius entre les famílies d’acollida i les famílies biològiques dels infants.