7 concerts farceixen el cartell de les XVIII Jornades de Jazz de Festa Major

L'Ateneu s'omplirà de jazz amb les actuacions de grans músics i veus com Josep Mari Farràs, The Jazz Pretenders, Laia Porta i el Quartet de Pau Bombardó

Jornades de Jazz durant la Festa Major 2018
Jornades de Jazz durant la Festa Major 2018 | Localpres
Redacció
20 de juny del 2019
Actualitzat el 21 de juny a la 13:25h
Com cada any, l'Associació Jazz Rubí presenta les Jornades de Jazz coincidint amb la Festa Major i que enguany arriben a la seva 18a edició. Així doncs, del 27 al 30 de juny l'Ateneu s'omplirà de jazz amb programació de qualitat, amb músics del panorama nacional i internacional, així com amb la col·laboració de músics de la mateixa Associació. 

Per iniciar l'edició de 2019 de les Jornades de Jazz, el dia 27 de juny a les 22.30 h tindrà lloc l'actuació de Jazzpirit amb Josep Maria Farràs. Es tracta d'un dels quintets més  interessants que es poden escoltar actualment. Bop/hardbop fresc i comunicatiu. El grup, que ja porta més d’una dècada de rodatge, compta amb la presència de dos músics crucials de la història del Jazz a Catalunya, i amb projecció internacional: Josep Maria Farràs, considerat un dels millors trompetes del país i un dels pocs músics que Tete Montoliu sol·licitava sovint, i Adrià Font, que ha tocat i compartit escenari amb Jazz Om Jai Jazz Band, Tete Montoliu, Dave Schnitter, Bill Coleman i Buddy Tate, entre molts altres.

Divendres 28 a les 12.30 h actuarà el quartat The Jazz Pretenders, que fa cinc anys que ofereix un repertori amb temes originals que s’endinsen en el terreny de la fusió (jazz, funky, blues, groove), el jazz elèctric i el contemporani, i és actualment un grup de referència en el seu estil. En aquest concert, presentaran també alguns dels temes que formaran part del seu tercer treball discogràfic d’aquesta tardor. 

I ja a la nit, a les 22.30 h, Laia Porta oferirà un homenatge a la llegenda del jazz vocal, Billie Holiday, amb temes que va interpretar l'artista al llarg de la seva carrera. Porta és considerada una de les millors veus del panorama nacional.

Dissabte 29 de juny hi haurà tres grans concerts de jazz. La primera actuació serà la Battle of the Tenors, a les 12.30 h, una "batalla" protagonitzada per dos veterans saxofonistes, d’estil ben diferenciat, acompanyats per una sòlida secció rítmica a prova de foc. Ens oferiran una blowing session amb un repertori 100% jazzístic.  

A les 23 h tindrà lloc una petita sessió de swing, dirigida per Marcos Corcín, en la qual participaran alguns membres de l'Associació Jazz Rubí, i a les 23.30 h actuarà Multijazz Quartet de Pau Bombardó, liderat per un dels bateries més importants de Catalunya que, alhora, forma part de la història del Jazz del país. Ha format part de formacions tan diverses com la Big Band Jazz Terrassa, La Vella Dixieland o l’Orquestra Sinfónica del Vallès. També s’ha integrat en diversos grups de solistes com els d'Ignasi Terraza, Josep Mª Farràs, Sean Levitt, Lou Bennett, Brad Mehldau o Tete Montoliu.

Finalment, com és habitual en cada edició, les Jornades conclouran amb una Jam Session protagonitzada per membres de l'Associació, així com amb la presència de tots els músics que vulguin participar espontàniament.