L'Escola de Música Pere Burés treu els instruments al carrer per celebrar el Dia de la Música

Durant tota la jornada de divendres s'instal·larà un piano de cua a la plaça Catalunya perquè totes aquelles persones que vulguin el puguin tocar

Una noia toca el piano al carrer
Una noia toca el piano al carrer | ACN
Redacció
20 de juny del 2019
Aquest divendres, 21 de juny, és el Dia Europeu de la Música i com cada any l'Escola Municipal de Música Pere Burés se suma a la celebració. Enguany, com a novetat, instal·larà un piano de cua a la plaça Catalunya durant tota la jornada gràcies a la col·laboració del Concurs Internacional de Música Maria Canals.

Es tracta de la iniciativa El Maria Canals porta cua que s'està duent a terme a diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i Espanya. L'objectiu és posar un piano de cua a disposició de qui el vulgui tocar i així trencar barreres socials, cultural si mentals que existeixen entre la població en relació a la música en general i el piano en particular.  

El piano de cua de grans dimensions es podrà veure i tocar de 10.30 h a 20.30 h. Durant tot el dia, acompanyant el piano, hi ha un dinamitzador, que tocarà el piano i convidarà als vianants a tocar-lo, encara que no ho hagin fet mai.

A més, totes aquelles persones que vulguin tocar un altre instrument podran apropar-se a la Plaça Catalunya per tal d'omplir la ciutat de música. Enguany, però, no hi haurà possibilitat de connectar-se a la xarxa elèctrica i, per tant, totes les propostes hauran de ser en format acústic. 

D'altra banda, amb motiu del Dia Europeu de la Música, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà una actuació del guitarrista de blues Alan Pardo, a les 18 h, i Goue Duet oferiran un recital de piano i violí, emmarcat en el cicle Sala clàssica, que tindrà lloc a les 20 h a l'Ateneu Municipal. Finalment, les Dones de Cor tancaran la jornada festiva amb un concert a l'Esgésia de Sant Pere a les 20.30 h.