eleccions municipals 2019

Quins regidors i regidores de Rubí formaran part del Consell Comarcal durant aquest mandat?

De moment, només Montse Soler (ERC) ocuparà el càrrec des de l'inici

per Redacció, 27 de juny de 2019 a les 19:30 |
El Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVOC
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mandat 2019 - 2023 comptarà amb regidors rubinencs al Consell Comarcal. Les eleccions municipals han configurat també la composició de l'ens comarcal, on ha tornat a guanyar el PSC, ampliant el nombre de consellers de 9 a 12.

Durant el mandat 2015 - 2019, el PSC va comptar amb un regidor rubinenc com a conseller comarcal, Rafael Güeto. Per a l'actual mandat, els socialistes no han comunicat encara si algun dels seus deu regidors ocuparà algun seient al Consell.


Pel què fa a ERC, el 2015 no va designar cap regidor o regidora de Rubí, però en canvi aquest mandat, Montse Soler, la número 2 de la llista, sí que formarà part de l'ens, tal com ha confirmat el partit a RubiTV.cat.

Junts per Catalunya, que ha perdut un conseller, va tenir representació rubinenca el 2015, com a PDeCAT, de la mà de Víctor Puig, que enguany ja no és regidor a Rubí. Junts per Rubí, a més, no va obtenir representació a l'Ajuntament el passat 26 de maig.


Ciutadans no va tenir cap representant rubinenc al Consell el mandat passat, i no sembla que n'hagi de tenir cap en el present, segons ha explicat a RubiTV.cat el seu cap de llista, Roberto Martín, que podria formar part de la llista de suplents.

El grup on s'emmarca l'AUP, la CUP-Amunt, ha perdut representació al Consell Comarcal, i si bé durant el mandat 2015 - 2019 va comptar amb un conseller de Rubí, Jordi Muntan, durant els quatre anys, en el present mandat Betlem Cañizar no ocuparà cap seient a l'ens comarcal.

L'Entesa, ara En Comú Podem, que també ha perdut representació, tampoc comptarà amb cap conseller o consellera rubinenca d'entrada, tot i que Ànnia Garcia i Pau Navarro figuren com a suplents. El mandat passat, Ramon Capolat ho va ser fins que va deixar la seva acta de regidor, i no el va substituir ningú de Rubí.

Finalment, el PP només té un conseller comarcal, però a nivell local s'han quedat sense representació.

 

Participació