Quins regidors i regidores de Rubí formaran part del Consell Comarcal durant aquest mandat?

De moment, només Montse Soler (ERC) ocuparà el càrrec des de l'inici

Redacció
27 de juny del 2019
El Consell Comarcal del Vallès Occidental
El Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVOC
El mandat 2019 - 2023 comptarà amb regidors rubinencs al Consell Comarcal. Les eleccions municipals han configurat també la composició de l'ens comarcal, on ha tornat a guanyar el PSC, ampliant el nombre de consellers de 9 a 12.

Durant el mandat 2015 - 2019, el PSC va comptar amb un regidor rubinenc com a conseller comarcal, Rafael Güeto. Per a l'actual mandat, els socialistes no han comunicat encara si algun dels seus deu regidors ocuparà algun seient al Consell.

Pel què fa a ERC, el 2015 no va designar cap regidor o regidora de Rubí, però en canvi aquest mandat, Montse Soler, la número 2 de la llista, sí que formarà part de l'ens, tal com ha confirmat el partit a RubiTV.cat.

Junts per Catalunya, que ha perdut un conseller, va tenir representació rubinenca el 2015, com a PDeCAT, de la mà de Víctor Puig, que enguany ja no és regidor a Rubí. Junts per Rubí, a més, no va obtenir representació a l'Ajuntament el passat 26 de maig.

Ciutadans no va tenir cap representant rubinenc al Consell el mandat passat, i no sembla que n'hagi de tenir cap en el present, segons ha explicat a RubiTV.cat el seu cap de llista, Roberto Martín, que podria formar part de la llista de suplents.

El grup on s'emmarca l'AUP, la CUP-Amunt, ha perdut representació al Consell Comarcal, i si bé durant el mandat 2015 - 2019 va comptar amb un conseller de Rubí, Jordi Muntan, durant els quatre anys, en el present mandat Betlem Cañizar no ocuparà cap seient a l'ens comarcal.

L'Entesa, ara En Comú Podem, que també ha perdut representació, tampoc comptarà amb cap conseller o consellera rubinenca d'entrada, tot i que Ànnia Garcia i Pau Navarro figuren com a suplents. El mandat passat, Ramon Capolat ho va ser fins que va deixar la seva acta de regidor, i no el va substituir ningú de Rubí.

Finalment, el PP només té un conseller comarcal, però a nivell local s'han quedat sense representació.