eleccions municipals 2019

Junts per Rubí inicia el seu procés de primàries

Els associats, simpatitzants, i persones independents poden presentar la documentació en un termini de 72 hores

per RubiTV.cat, 8 de gener de 2019 a les 19:33 |
El president de la formació local explica el procés de primàries | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Junts per Rubí, la marca electoral sota la qual es presentarà el PDeCAT a les properes eleccions municipals, ha engegat avui el seu procés de primàries per escollir cap de llista.

Tots els associats i simpatitzants de l’agrupació local ja han rebut la convocatòria, oberta a les persones associades des de fa mínim sis mesos, i també als simpatitzants, tot i que el reglament preveu que la persona que encapçali la llista també pugui ser un independent.

 
Per tal de participar en el procés de primàries, s’haurà de comptar amb l’aval d’un 25% de les persones associades i presentar la candidatura amb un currículum professional i polític. Des de la convocatòria de les primàries, aquest migdia, el termini és de 72 hores per presentar la documentació requerida, és a dir, fins l’11 de gener.

 
Els candidats que es presentin a les primàries participaran en un debat per exposar el seu programa el dia de l’elecció, el proper 22 de gener, a l’Ateneu Municipal.
 
La votació del candidat es farà mitjançant urna i, per tal d’obtenir l’aprovació, en cas que hi hagi un únic candidat, caldrà que aquest superi el 50% dels vots afirmatius. En el cas de més d’una candidatura, la persona més votada seria la proclamada, i en cas d’empat, es faria una segona volta entre els dos millors posicionats.

El sistema de primàries, tal com ha expressat el president de la formació, Josep Puigventós, “és la fórmula més transparent i oberta, en què tots els militants i els simpatitzants acaben escollint el candidat”.
 
La persona escollida iniciarà, juntament amb la direcció local del partit, un seguit d’actes, i establirà converses amb els rubinencs per tal d’elaborar un projecte plural i amb diverses sensibilitats, amb l’objectiu de garantir un canvi a la ciutat de Rubí.

La persona que en resulti escollida, juntament amb la direcció local, iniciarà un seguit d’actes i establirà converses amb els rubinencs i rubinenques per tal d’elaborar un projecte plural i amb diferents sensibilitats, per tal de garantir un canvi a Rubí. 
 
El Partit Demòcrata de Rubí concorrerà a les eleccions municipals amb el nom “Junts per Rubí”, sota la marca Junts per Catalunya

La direcció del partit a Rubí va decidir apostar per la marca “Junts per Catalunya”, que al seu parer permet ser “políticament molt oberts”. "Podem escollir entre un projecte polític autocomplaent o ser un projecte polític local, obert, dinàmic i plural, capaç de seduir políticament la societat rubinenca", ha manifestat el president local, Josep Puigventós.
 
Segons asseguren des del mateix partit, l’objectiu de presentar-se a les eleccions amb la marca Junts per Rubí és formar un equip de persones "que integri independents de diferents sectors de la població amb ganes de treballar pel municipi i d'assolir la república catalana", han afirmat.

 

Participació