entitats - rubí acull

Judit Martínez, de Rubí Acull, explica la seva experiència al camp de refugiats d'Eleonas a «La nit dels ignorants»

El camp va ser un dels projectes als quals Rubí Acull va destinar recursos econòmics

per Redacció, 2 de juliol de 2019 a les 13:00 |
Rubí Acull a la manifestació | Carla Serra
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Judit Martínez, membre de Rubí Acull, va participar ahir al programa de Catalunya Ràdio La nit dels ignorants per explicar la seva experiència com a voluntària de l'entitat i l'any que va passar al camp d'Eleonas, a Grècia.

Martínez, que va reconèixer que no s'hauria imaginat mai que passaria tot un any en un camp de refugiats, va explicar com era el seu dia a dia al camp. El projecte Elea, amb el qual va viatjar al camp d'Eleonas, se centra bàsicament en l'educació, tant per als més petits amb una guarderia, com per als més grans, als quals ensenyen idiomes. També es fan activitats esportives, culturals i artístiques.


Al camp d'Eleonas, situat a Atenes, hi viuen unes 2.300 persones, la majoria provinents de països d'Àfrica, i algunes d'elles hi porten més de tres anys.

Judit Martínez explica, també, que un cop allà "t'adones que fa falta molta ajuda i que no son suficients les persones que ens estem movent, i que és necessari que els governs comencin a fer una mica la seva feina, perquè des del voluntariat no és possible arribar a tot".


"Si ens movem tots una mica i pressionant els governs, no tindran una altra alternativa. Però si ens seguim mirant el melic, serà molt difícil", conclou Martínez.

El camp d'Eleonas és un dels receptors dels diners que ha recaptat durant els darrers anys la plataforma Rubí Acull.

 

Participació