Terrassa acull una de les competicions d'hoquei patins dels «World Roller Games» aquest cap de setmana

Se celebrarà del 7 al 13 de juliol al Poliesportiu Municipal de la Maurina

Selecció espanyola d'hoquei patins.
Selecció espanyola d'hoquei patins. | RFEP
04 de juliol del 2019
Terrassa serà una de les seus escollides per la celebració del "World Roller Games" el pròxim mes de juliol. En concret, el Poliesportiu Municipal de la Maurina acollirà des del 7 i fins al 13 de juliol, el campionat Challenger's d'hoquei patins (sènior masculí). Després de la primera edició l'any 2017 a Nanjing (Xina), Catalunya acull la segona competició mundial de "roller".

Amb quatre seus (Terrassa, Sant Cugat, Mollet i Vilanova i La Geltrú) a banda de Barcelona, del 4 al 14 de juliol es viurà l'esdeveniment mundial més gran que agrupa els campionats del món de totes les disciplines de "roller sports". Així ho ha explicat el coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga aquest matí a la presentació de l'esdeveniment esportiu a Terrassa.

Rubí havia de ser una de les seus d'aquest esdeveniment, però finalment la Federació Catalana de Patinatge va desestimar fer ús del pavelló de La Llana per motius tècnics, ja que les competicions d'hoquei línia d'alt nivell s'han de disputar en pistes de paviment de plàstic de 50x25m, i el de La Llana és de parquet de 60x30m.

En total es faran competicions d'onze disciplines: Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Scooter, Velocitat i Skateboard; amb uns 4.500 esportistes de 116 països. S'espera que uns 120.000 espectadors acudeixin a alguna de les competicions en joc aquest juliol.

Des de la Federació Catalana de Patinatge, el seu president, Ramon Basiana, ha explicat que Terrassa ha estat una de les cinc ciutats escollides perquè hi ha tres clubs importants a la ciutat (Sferic, Club Natació Terrassa i el Club Patinatge Artístic Ciutat de Terrassa).
"A Terrassa veurem l'hoquei emergent del món" ha asseverat la directora d'Esports dels World Roller Games, Maria Moltó, qui també ha explicat que els Challenger's són competicions classificatòries per pujar de categoria.

Per la seva banda, l'alcalde en funcions, Alfredo Vega, ha fet una crida als terrassencs a gaudir d'aquest esport i ha recordat que Terrassa és una ciutat "oberta, solidària i acollidora". Així a Terrassa es podrà veure la competició de Challenger's amb els equips masculins de Macao-Xina, Japó, Índia, Xina-Taipei, Nova Zelanda, Xina, Estats Units, Uruguai, Mèxic, Àustria, Holanda i Bèlgica.
 

Roda de premsa de presentació dels WRG a Terrassa. Foto: Aj. Terrassa