Veïns de la plaça dels Nens s'autoorganitzen per arranjar els seus espais verds

L'acció veïnal es produeix després d'anys de demandes i queixes sense resposta

Els veïns de la Plaça dels Nens reclamen manteniment per als seus jardins
Els veïns de la Plaça dels Nens reclamen manteniment per als seus jardins | Cedida
04 de juliol del 2019
Un grup de veïns de la Plaça dels Nens, situada al barri de Les Torres, han dedicat els darrers dies a arrajnar els jardins de la plaça, en una acció veïnal que alhora ha servit per protestar contra la inacció del govern municipal "després d'anys de demandes".

Una veïna ha contactat amb RubiTV.cat per denunciar que, des de fa anys, els jardins de la plaça no es mantenen, i ja "no son jardins, son pedregars", que a més s'han convertit en "pixador i cagador de gossos".

És per això que aquest grup de ciutadans han realitzat tasques de poda, han eliminat branques trencades dels arbres, han desbrossat i netejat l'entorn i han replantat alguns espais que havien quedat totalment buits.

Segons expliquen, les queixes s'han repetit al llarg del temps, fins i tot en reunions presencials amb l'alcaldessa i el regidor d'Obra Pública, així com amb tècnics de jardineria. Darrerament, a més, s'han queixat per escrit sobre el mal estat de la jardineria de tot el barri en general.

Les respostes de l'Ajuntament han estat diverses. En alguna ocasió els responsables han argumentat que les demandes no corresponien al seu departament, i en una altra els van parlar d'una futurible remodelació de la plaça que encara no saben si arribarà a ser una realitat o no.

L'estiu passat, a més, van patir un problema de salmonel·la a l'aigua del reg.

Durant l'acció, els veïns i veïnes han col·locat cartells a mode de reivindicació per reclamar que es faci un manteniment adequat a la Plaça dels Nens. El seu proper repte: la reorganització de l'aparcament a la plaça.