Humana recull més de 60 tones de roba a Rubí durant el primer semestre de l'any

La reutilització de tèxtil, a més de contribuir a una causa solidària, també representa un benefici ambiental

Un contenidor de roba d'Humana
Un contenidor de roba d'Humana | Cedida
Redacció
05 de juliol del 2019
Humana ha fet públic el balanç de donacions rebudes aquest primer semestre de 2019 a Rubí: un total de 60 tones de tèxtil i 124.000 articles de roba.

Tots aquests articles de roba, que la ciutadania diposita en els contenidors verds situats en llocs de fàcil accés, seran reutilitzats o reciclats, veient allargat el seu cicle de vida útil. Els articles son roba, calçat, complements i roba de la llar que ja no s'utilitzen però que es troben en bon estat.

La reutilització de tèxtil, a més de contribuir a una causa solidària, també representa un benefici ambiental, ja que contribueix a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic: les més de 60 tones recollides a la nostra ciutat entre els mesos de gener i juny representen un estalvi de 124 tones de CO2 a l'atmosfera.

La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 85% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l'Ametlla del Vallès, i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

La destinació de les peces, un cop tractades, és per a la reutilització (52%), botigues de moda sostenible d'Humana a Catalunya (13%) i exportació, principalment a l'Àfrica, on es ven a preus baixos i es generen recursos per a la cooperació al desenvolupament (39%).

Hi ha un 37% de les donacions que es troben en un estat que no permet la reutilització, i es ven a empreses de reciclatge perquè puguin elaborar mantes, aïllants, draps per a la indústria d'automoció... mentre que el 2% són residus impropis, que es posen en mans dels gestors autoritzats que pertoquen.

Els grans beneficis socials de la gestió sostenible dels residus tèxtils són dos: la generació d'ocupació verda i la contribució a l'economia social; i l'aportació de recursos a iniciatives socials.