Dilluns amb possibilitat de tempestes i baixada del mercuri

L'ambient es refrescarà lleugerament

Núvols de tempesta sobre Sabadell
Núvols de tempesta sobre Sabadell | Albert Segura
NacióDigital
08 de juliol del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns tindrem nuvolositat variable fins a mig matí amb la circulació de núvols alts i mitjans. A partir de llavors creixeran i arribaran nuvolades a la meitat oest del país i resta del Pirineu i Prepirineu que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat, amb intervals de cobert, mentre que al litoral i prelitoral continuarà entre poc i mig ennuvolat.

De matinada és probable algun ruixat aïllat. Durant el matí s'esperen ruixats dispersos al Pirineu, Prepirineu i terç sud. A partir de migdia els ruixats i xàfecs es faran extensos i arribaran a bona part de l'interior del país, sobretot Pirineu i Prepirineu, mentre que quedaran al marge el litoral central i nord. Seran d'intensitat entre feble i moderada, sovint aniran acompanyats de tempesta, fang i localment de calamarsa o pedra, si bé és possible que a punts del Pirineu i Prepirineu occidental i al massís del Port siguin forts. Acumularan quantitats entre minses i poc abundants en general, per bé que localment seran abundants al Pirineu i Prepirineu, sobretot l'occidental, i al massís del Port.

Temperatura mínima similar. Rondarà entre 12 i 16 ºC al Pirineu, entre 16 i 21 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 18 i 23 ºC al prelitoral i entre 20 i 25 ºC al litoral. La temperatura màxima descendirà entre lleugerament i moderada, per bé que al prelitoral central serà similar o lleugerament superior. Oscil·larà entre 30 i 35 ºC a la depressió Central, al Prepirineu, al prelitoral, i al litoral sud, i entre 26 i 31 ºC a la resta.