meteorologia

Canvi de temps: descens de temperatura i pluges arreu del territori

Dilluns i dimarts s'esperen xàfecs i tempestes -que poden anar acompanyats de pedra i calamarsa- arreu de Catalunya i no serà fins dimecres que torni la calor

Al sud del país i en alguns punts del Pirineu i Prepirineu s'esperen algunes tempestes | Anna Mira
per NacióDigital, 8 de juliol de 2019 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El matí d'aquest dilluns ha començat amb alguns xàfecs en diversos punts del territori, localment acompanyats de tempesta. Les comarques més afectades per aquest canvi de temps són les del sud i oest del territori, ja que una línia d'estabilitat creua Catalunya i fins dimecres comportarà un descens de les temperatures i alguns ruixats. Al llarg del matí, al sud del país i en alguns punts del Pirineu i Prepirineu s'esperen algunes tempestes que durant la tarda s'aniran estenent i que poden afectar qualsevol punt de l'interior. En quedaran al marge les zones del litoral de Girona i Barcelona. 


Els ruixats seran d'intensitat entre feble i moderada, segons el Meteocat, sovint aniran acompanyats de tempesta, fang i localment de calamarsa o pedra, si bé és possible que a punts del Pirineu i Prepirineu occidental i al massís del Port siguin forts. Acumularan quantitats entre minses i poc abundants en general, per bé que localment seran abundants al Pirineu i Prepirineu, sobretot l'occidental, i al massís del Port.
Segons informa el Meteocat, les tempestes, ruixats i xàfecs de l'interior poden anar acompanyats d'alguna calamarsada o pedregada. Dimarts també es presenta com una jornada inestable: les pluges poden arribar a la costa i amb intensitat. Fins a mig matí de dimarts s'esperen ruixats i tempestes a les comarques del terç oest del país i de la resta del Pirineu i Prepirineu i són possibles a altres punts del país. A partir de llavors s'aniran concentrant a les comarques del terç nord i de la resta de comarques de la Catalunya Central, si bé seran possibles a zones de muntanya. No serà fins dimecres que sembla que les temperatures tornaran a pujar. 


Pel que fa a la temperatura, la màxima descendirà entre lleugerament i moderada aquest dilluns. Al prelitoral central serà similar o lleugerament superior; oscil·larà entre 30 i 35 graus a la depressió Central, al Prepirineu, al prelitoral i al litoral sud; i entre 26 i 31 graus a la resta.

 

Participació