Una vintena de gegants i gegantes omplen els carrers de Rubí

Les colles de Rubí i Borriana oficialitzen el seu agermanament

Els Gegants de Rubí i Borriana ja estan agermanats
Els Gegants de Rubí i Borriana ja estan agermanats | Ajuntament de Rubí
Marta Casas / Carla Serra
08 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:07h


Aquest dissabte s'ha celebrat la XXVII Trobada de Gegants i de Capgrossos de Rubí, que ha aplegat una dotzena de colles d'arreu del territori, i que ha servit també per oficialitzar l'agermanament entre la Colla de Geganters de Rubí i la Colla de Gegants i Cabuts de Borriana.

L'agermanament va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Rubí i va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i el Regidor de Cultura, Moisés Rodríguez.

A la tarda, a partir de les 17.30h es van plantar els Gegants a la plaça de l'Ajuntament, i a les 19h van passejar pels carrers de Rubí una vintena de gegants, gegantes, gegantons i capgrossos fins arribar a la plaça de la Nova Estació, on van efectuar una ballada cadascun i una ballada conjunta final.

Totes les colles presents a la XXVII Trobada de Gegants i Capgrossos de Rubí

Gegants del Guinardó. En Joan el Portuguès i la Marieta de la Font del Cuento. Representen una parella d'antics vilatans, vestits a l'estil pagès, lligats a la història i al costumari del barri. Van ser construïts el 1983per Monserrat Cuixart i Alícia Gascón.

Gegants de Les Borges Blanques. Estrenats aquest mateix any, l’Anhel i la Llibertat substitueixen la Peronella i en Berenguer, que només sortiran un cop l’any, per la Festa Major de Les Borges Blanques.

Gegants de La Llacuna. El bomber i la bombera de La Llacuna van venir acompanyats d’un capgros que representa un dimoni, i que va ser construït a Costa Rica. El motiu que aquests gegants siguin bombers podria ser pel fet de tenir un parc de bombers a La Llacuna, un poble rodejat de milers d’hectàrees de bosc, i en homenatge al Cos.

Gegants de Calaf. En Jaume i la Calamanda representen dos mercaders que van a comprar a la plaça, el conegut Mercat de Calaf, i porten el nom dels patrons de la ciutat.

Gegants de Sentmenat. En Menna, la Caterina i la gegantona Laia van ser construïts per Antoni Marquès el 1987, i son figures inspirades en les arrels pageses del poble de Sentmenat.

Gegants del Pont de Vilomara. En Pere i la Guillema – tot i que a Rubí només va poder venir la geganta – representen dos senyors del Castell de Rocafort del segle XIV.

Gegants de Borriana. En Blai i la Mercè prenen el seu nom és en honor al patró de la ciutat de Borriana, Sant Blai; i a la Mare de Déu titular de la parròquia del barri on està situada, la Mare de Déu de la Mercè.