Una trentena de vehicles participen al XIV Ral·li Clàssic de Regularitat de Sant Cristòfol

Els participants al ral·li de regularitat de Sant Cristòfol
Els participants al ral·li de regularitat de Sant Cristòfol | Marta Casas
Redacció
15 de juliol del 2019
Aquest dissabte s'ha celebrat el XIV Ral·li Clàssic de Sant Cristòfol, una prova en la qual han pres part més d'una trentena de vehicles.

Els ral·lis de regularitat consisteixen en mantenir, al llarg de tot el recorregut, una velocitat mitjana constant, i se circula en tot moment complint totes les normes de circulació, ja que la prova se celebra en carreteres obertes al trànsit.

La sortida és esglaonada - surt un cotxe cada minut - i al llarg del recorregut, hi ha uns punts de control als quals han d'arribar en un temps determinat, en funció de la velocitat mitjana que s'hagi estipulat per cada tram concret. També hi pot haver controls secrets.

Els corredors van sumant punts en funció de les penalitzacions que acumulen per arribar massa tard o massa aviat a un control, o per recórrer els trams de regularitat a una velocitat superior o inferior a la requerida. El vencedor de la prova és el que menys punts acumula.

Aquest dissabte, el guanyador del XIV Ral·li de Regularitat de Sant Cristòfor va ser la parella formada per Armadans i Molist, amb un Golf GTI VW del 1979; i el podi el van completar Garriga i Setó, amb un Fiat Turbo IE de 1990; i Morlans i Quiles, amb un Renault 5 GT Turbo de l'any 1989.

La classificació completa es pot consultar en aquest enllaç.