L'AUP encara la nova etapa reforçant la seva branca més activista

La formació alternativa, crítica amb el pacte entre el PSC i els comuns, fiscalitzarà l'acord perquè sigui realment transformador

L'AUP vol coordinar millor les seves branques institucional i activista
L'AUP vol coordinar millor les seves branques institucional i activista | Marta Casas
Redacció
16 de juliol del 2019
L’Alternativa d’Unitat Popular ha valorat aquest dilluns el pacte assolit entre l’equip de govern (PSC) i En Comú Podem Rubí, un cop ha quedat oficialitzat i aprovat en ple municipal.
 
Aquest pacte, que va despertar molta polèmica ja que incloïa una pujada substancial dels sous – i no només del govern, sinó també de tots els càrrecs electes i tots els càrrecs de confiança – incloïa coses que per a l’AUP son importants i podrien ser positives, però Betlem Cañizar ha assegurat que “li manca molta concreció” i que des del seu grup, el fiscalitzaran per “veure si ajudarà a millorar realment alguna cosa”.
 
A més, la portaveu de l’AUP ha lamentat que el pacte “tanqui la porta a un mandat més dialogant amb la pluralitat de persones que representem la ciutadania”.
 
D’entre les qüestions que destaquen de l’acord entre el PSC i En Comú Podem hi ha el desistiment del POUM, que s’ha de fer de manera oficial adreçant un escrit a la Generalitat; o els dos milions d’inversió en polítiques d’Habitatge, que l’AUP espera que es tradueixin en algunes de les propostes ja aprovades a instància seva en l’anterior mandat i que no s’han fet realitat.
 
L'AUP reforçarà la seva branca activista per fer realitat el seu Pla de Treball

Tot i això, Betlem Cañizar ha anunciat que durant els proper quatre anys, la voluntat de l’AUP és que “la pota institucional i l’activista estiguin molt millor coordinades”, i més tenint en compte que la seva xarxa de suport social ha crescut des del 2015, tot i que això no s’hagi vist traduït en un augment de vots, sinó al contrari.
 
En aquest sentit, la número dos de l’AUP, Eulàlia Formiguera, ha explicat que el seu Pla de Treball – que no “programa electoral” – és molt complet i molt concret, i que encara pot continuar creixent i canviant.
 
Per això, però, la formació alternativa considera necessari teixir una xarxa de complicitats i aliances amb les entitats i els veïns de Rubí, cosa que “ens permetrà demostrar i veure com tot allò que portem escrit al nostre Pla de Treball és factible i realitzable, i que serveix per transformar la ciutat”.
 
Aquesta tasca complementarà aquella que farà la regidora de l’AUP al Ple, però tant Cañizar com Formiguera han insistit que, per a l’Alternativa, “fer política va molt més enllà de les mocions del Ple i les negociacions entre partits”.
 
Per això, dins de l’assemblea de l’AUP s’han activat tres comissions – Feminismes, Habitatge i Territori – i es plantegen activar-ne una quarta de Política Comunitària.
 
Per a la qüestió dels feminismes, Elisabet Chavarria ha explicat que ja van realitzar el protocol de suport a les víctimes de la violència masclista, que tenen disponible a la seva pàgina web; i que de cara al setembre realitzaran una primera activitat – una marxa nocturna que es va haver d’anul·lar en campanya electoral – que donarà el tret de sortida a la realització d’un projecte sobre urbanisme feminista.
 
Pel què fa a habitatge, Albert Giménez ha explicat que faran un seguiment dels acords ja presos en aquesta matèria, i fiscalitzaran els diners que l’ajuntament s’ha compromès a invertir en polítiques d’Habitatge.
 
Finalment, la comissió de Territori seguirà treballant en allò que ja ha treballat durant els quatre anys anteriors, amb especial importància del POUM i de l’abocador de Can Balasc.

Es manté el compromís econòmic amb el Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC)
 
L’AUP també ha aprofitat la roda de premsa per anunciar que continuarà la seva col·laboració amb el projecte del CRAC, amb un volum econòmic menor que en l’anterior mandat, per la pèrdua d’ingressos derivats de l’ajuntament però també perquè el centre ha aconseguit una important reducció de despeses amb diversos ajustaments i també incrementar el nombre de socis.