Un total de 90 incidències ateses per la Policia Local i Protecció Civil pels aiguats

La majoria han estat a les urbanitzacions

S'han resolt més de 90 incidències a la ciutat amb motiu dels aiguats
S'han resolt més de 90 incidències a la ciutat amb motiu dels aiguats | Localpres
Redacció
18 de juliol del 2019
Actualitzat el 19 de juliol a les 10:08h

La Policia Local, Protecció Civil i els Bombers de la Generalitat de Catalunya han atès 90 incidències relacionades amb la tempresta que ha descarregat aquest dimecres sobre Rubí.

La intensitat de la pluja ha estat més important al nucli urbà, arribant als 245'2mm/h entre les set i les vuit de la tarda. La gran part de les actuacions, però, s'han concentrat a les urbanitzacions.

El 90% tenen a veure amb actuacions amb l'arbrat - retirar arbres caiguts, talar branques a punt de caure o assegurar-les -; i també s'han hagut de retirar vehicles atrapats en creuar bassals a diverses vies de la ciutat. A més, s'ha hagut de fer front a la caiguda d'elements de façanes i algunes acumulacions d'aigua en carrers i locals. 

Per tot plegat s'ha reforçat el servei de Policia Local des de la tarda de dimecres fins la matinada de dijous, així com el voluntariat de Protecció Civil.

Les actuacions prioritàries s'han adreçat a mantenir els carrers oberts al trànsit, la senyalització d'aquells elements perillosos fins que els Bombers i els serveis municipals poguessin eliminar els riscos, i la informació a les persones afectades dels tràmits a seguir arran dels sinistres soferts. També s'ha fet un control del nivell de rieres i torrents.

Aquest dijous al matí, el servei de Parcs i Jardins s’ha incorporat a les tasques que, segons la previsió, s’allargaran un màxim de dos dies.

Així doncs, Rubí recuperarà la normalitat aquest diumenge.