ENTITATS

Unes 200 persones assisteixen a El Celler per donar el tret de sortida a la trobada nacional dels Tres Tombs

Enguany Rubí és la Capital dels Tres Tombs i acull l'inici i la cloenda d'aquesta celebració a nivell català

per RubiTV.cat , 11 de gener de 2019 a les 14:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Celler de Rubí ha estat l'escenari escollit per dur a terme la lectura del pregó dels Tres Tombs d'enguany, acte que dóna el tret de sortida a la celebració de la 22a trobada nacional, que tindrà lloc els dies 3,4 i 5 de maig a la nostra ciutat. Aquest 2019, Rubí ha estat designada Capital dels Tres Tombs per la Federació Catalana i, per aquest motiu, és el municipi encarregat d'acollir tant l'inici com la cloenda de la celebració d'aquesta tradició pagesa en l'àmbit català.


Amb els tres trets dels traginers ha començat aquesta celebració que a més, enguany, commemora els 160 anys de la Societat Sant Antoni Abat. El president de l'entitat rubinenca, Manel Bamala, ha explicat la importància de dur a terme aquestes activitats a la ciutat, ja que el projecte el va iniciar l'anterior president, Miquel Vivancos, fins a la seva mort l'any 2016 i, per tant, fa molts anys que les preparen. 

L'acte a El Celler ha acollit unes 200 persones i ha servit per explicar les novetats de la rua d'aquest any. La més significativa és que la concentració de carros no es farà a Cova Solera, sinó que tindrà lloc a Can Serra (La Llana), ja que està previst un nombre d'assistents molt alt i en aquest espai els vehicles i remolcs tindran més espai per descarregar. 

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Andreu Bernadàs, ha explicat que la lectura del pregó suposa tant la presentació de la temporada, en el marc de la qual s'organitzaran 88 cavalcades durant els mesos vinents, com el tret de sortida de la Trobada nacional que es durà a terme a Rubí. 


L'alcaldessa, Ana María Martínez, s'ha mostrat molt orgullosa que Rubí sigui la ciutat escollida per aquesta trobada nacional i ha agraït la perseverança i l'esforç de l'Associació Sant Antoni Abat de Rubí.

Montserrat Comelles ha estat l'encarregada de llegir el tradicioal pregó a El Celler, on també s'ha donat a conèixer que aquest any es renova la bandera de la festa. La família Acebedo Boix torna a ser la que actuï de banderera, concretament Manel Acebedo, mentre que les cordonistes són Maria Josep Boix i Sandra Martínez. 

L'acte també ha comptat amb l'actuació del Ball d'Homenatge en mans de l'Esbart Dansaire de Rubí i un petit concert de la Coral Unió Rubinenca.

 

Participació