331 donacions a la Marató de Donació de Sang de Rubí

Sota el lema #sangfluencer la marató d'enguany ha supera la xifra de l'edició anterior

El Teatre La Sala ha acollit la Marató de Donació de Sang
El Teatre La Sala ha acollit la Marató de Donació de Sang | Carla Serra
26 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:45h


El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest dijous una jornada maratoniana per aconseguir el màxim de donacions de sang. Sota el lema Tu sí que ets important; converteix-te en #sangfluencer, la marató ha aconseguit superar la xifra de donacions de l'any passat. Enguany 350 persones han passat per l'establiment, de les quals s'han pogut recollir 331 donacions efectives. 

Fa més de 10 anys que el Banc de Sang i Teixits organitza a Rubí aquesta marató i aquesta vegada s'han mostrat especialment satisfets per haver assolit el seu objectiu: superar les 300 donacions de la marató del 2018 i ser l'edició més solidària dels darrers 5 anys. Tot i això Gal·la Cortel, del Banc de sang, ha explicat que les donacions s'haurien de multiplicar per tres: "Estem al voltant de 900 i 1.000 malalts als quals podrem ajudar des de Rubí a salvar les seves vides". 

De fet l’estiu és l'època de l'any en què es necessiten més donacions, ja que baixen els donants perquè aquests estan de vacances, però les necessitats de sang són les mateixes de la resta de l’any.

Cortel també ha explicat que una de les novetats que ha introduït el Banc de Sang i Teixits és el seguiment de la bossa de sang quan surt del Banc cap a un Hospital. D'aquesta manera, el donant rep un SMS en el qual se l'informa del destí de la seva sang.