Ple desembre

ERC opta per millorar la dinamització de l’activitat comercial a la ciutat

La formació republicana proposarà al ple de desembre diverses accions dedicades al comerç de Rubí

per CARLA SERRA, 13 de desembre de 2018 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Esquerra Republicana de Catalunya presentarà una moció al ple del 20 de desembre per millorar la dinamització comercial al municipi, ja que considera que cal conèixer els hàbits de consum de la ciutadania i facilitar orientació i dinamització als comerços.


La formació denuncia que no hi ha estudis recents sobre la situació del comerç local i que noten que s'està produint un increment aparent de locals buits i un desequilibri entre el cost del lloguer dels locals i l'activitat comercial. És per això que ERC demana que s'elabori un informe sobre els usos de la ciutadania, crear un registre de locals comercials disponibles i elaborar un índex de referència del preu del lloguer a la ciutat.

El grup republicà ha remarcat la importància d'incentivar als propietaris de locals perquè abaixin els preus del lloguer, ajudar-los a partir d'incentius fiscals. Creuen que és la manera per reduir el nombre de locals buits i ajudar als comerciants perquè mantinguin el comerç de proximitat. També proposen ajudes econòmiques com bonificacions pels nous emprenedors, així com facilitar-los informació i orientació per impulsar els nous comerços a Rubí.


Esquerra Republicana considera que la millora del comerç és imprescindible per fer de Rubí una ciutat sostenible, agradable per viure-hi i eficient per treballar-hi.

 

Participació