Dimarts amb risc de pluja a Rubí

El termòmetre davallarà un pèl

Núvols sobre Sabadell
Núvols sobre Sabadell | Albert Segura
NacióDigital
29 de juliol del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimarts de matinada el cel estarà serè o poc ennuvolat, tot i que amb alguns intervals de núvols baixos al litoral central i sud, i al vessant nord del Pirineu. A partir del matí es formaran núvols al Prepirineu, Catalunya Central, litoral i prelitoral central i l'interior del quadrant nord-est que deixaran el cel mig o molt ennuvolat. A partir de migdia la nuvolositat minvarà per l'oest i es restringirà a la meitat est i a la resta del sector central del litoral i del prelitoral, alhora que creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu.

A partir de mig matí i fins a primera hora de la tarda s'espera algun ruixat feble i dispers a la Catalunya Central i al litoral i prelitoral central. A partir de migdia s'espera precipitació en forma de ruixat d'intensitat feble o localment moderada a l'interior del quadrant nord-est; no es descarta que localment vagi acompanyada de tempesta. En general s'acumularan quantitats entre minses o localment abundants de precipitació. A banda, al vessant nord del Pirineu és possible precipitació feble i intermitent durant tota la jornada.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta. Es mourà entre els 9 i 14 ºC al Pirineu, entre els 14 i 19 ºC al Prepirineu, la depressió Central i al prelitoral nord, entre els 16 i 21 ºC al prelitoral i al litoral nord, i entre els 18 i 23 ºC al litoral central i sud. La temperatura màxima serà lleugerament o moderadament més baixa, excepte al litoral sud on pujarà lleugerament o localment de forma moderada. Es mourà entre els 28 i 33 ºC a Ponent, terres de l'Ebre i litoral sud, entre els 16 i 21 ºC al vessant nord del Pirineu, i entre els 25 i 30 ºC a la resta.