Desmantellen un grup criminal que va robar en sis domicilis de Rubí i Sant Cugat

Utilitzaven el mètode conegut com a "bumping"

Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:53h
El passat 16 de juliol, agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Rubí van detenir tres veïns de la localitat com a presumptes autors de sis delictes de robatori amb força a domicili i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar després que es cometessin diversos robatoris amb força a domicilis de Rubí i de Sant Cugat que seguien un mateix patró: el mètode conegut com bumping. Es tracta de posar algun objecte a l'interior del cilindre del pany i donar un cop per fer moure els pistons, cosa que fa que quedi obert. Un cop obert, el pany pot quedar danyat o bé seguir funcionant, amb la qual cosa les víctimes que han patit aquesta mena de robatoris diuen en moltes ocasions que en marxar del domicili havien donat dues voltes a la clau i l'havien trobat útil, però sense les esmentades voltes.

El grup criminal aprofitava principalment l'època estival per realitzar els robatoris. Fins i tot s'ha tingut coneixement que alguns dels detinguts havien marxat del país en acabar l'estiu de l'any passat i van retornar els mesos de maig i juny d'aquest any per tal de continuar cometent l'activitat delictiva. L’objectiu principal dels robatoris eren diners en efectiu, joies i aparells electrònics.

La investigació va permetre identificar cinc dels membres del grup, acusats de cometre sis robatoris amb força a domicilis de Rubí i Sant Cugat entre el juliol de 2018 i el juny de 2019.

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Rubí va decretar l’ingrés a presó de dos dels detinguts i llibertat per a un tercer. La investigació continua oberta per tal de localitzar a la resta de membres del grup.